avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva prestari servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva prestari servicii intracomunitare

In 2009,o societate din Romania presteaza servicii de consultanta in domeniul ingineriei unei firme din UE.Ambele au cod valid de TVA.Serviciile se refera la implementarea unei solutii tehnice (un utilaj performant) la un consortiu international ce are reprezentanta si in Romania.Pentru implementare, inginerii fac masuratori si se consulta si cu reprezentantii din Romania ai consortiului.Dupa ce utilajul este produs in UE este trimis spre testare la reprezentanta din Romania.Cei de la fisc considera serviciile facturate de firma din Romania ca avand sediul prestarii in Romania, deci trebuie facturate cu TVA, nefiind scutite cu drept de deducere.Este corect?
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 16:33, 24 Mai 2010
ART. 133 Cod Fiscal valabil 2009
Locul prestării de servicii:
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:
h) locul unde sunt prestate serviciile, în cazul următoarelor servicii:
2. expertize privind bunurile mobile corporale, precum şi lucrările efectuate asupra acestora. Prin excepţie, se consideră că aceste servicii au loc:
- în statul membru care a atribuit codul de înregistrare în scopuri de TVA, în cazul în care aceste servicii sunt prestate unui client care îi comunică prestatorului un cod de înregistrare în scopuri de TVA, valabil atribuit de autorităţile competente dintr-un stat membru, altul decât cel în care se prestează efectiv serviciile, şi se referă la bunuri transportate în afara statului membru în care serviciile sunt prestate

daca bunul expertizat nu a fost transportat inapoi in tara unde a fost produs sau in tara de unde a plecat spre expertizare, locul prestarii serviciului este considerat a fi romania si inspectorii au procedat corect.

dar ce cod tva v-a furnizat beneficiarul serviciului? nu cel al reprezentantei din romania? nu pentru reprezentanta din romania ati prestat serviciul?

este corect cum au gandit reprezentantii anaf in acest caz, deoarece locul prestarii serviciilor de consultanta este in romania pt sediul aflat pe teritoriul romaniei . codul valid de tva al clientului este cel din romania sau UE ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul prestarii serviciilor alina240 alina240 Conform art. 133 ( daca bine retin) din Codul Fiscal, locul prestarii serviciilor se considera a fi locul unde prestatorul isi are sediul dar exista foarte ... (vezi toată discuția)
Plasare forta de munca in ue paris.blonda paris.blonda O firma inregistrata in scopuri de TVA in Romania presteaza servicii de plasare a fortei de munca catre o persoana impozabila din ue neinregistrata in scopuri ... (vezi toată discuția)
Transport intracomunitar paolo979 paolo979 Societate din Romania, factureaza servicii (prelucrare semifabricate) la o firma din Italia. (Serviciile sunt efectuate pe baza de comanda, materia prima este ... (vezi toată discuția)