avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nu s-a tinut adunarea generala si alte probleme cu un ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nu s-a tinut adunarea generala si alte probleme cu un srl


Buna ziua,

Sunt asociat 50-50% intr-un srl eu sunt si unicul administrator, firma a fost facuta in vara lui 2008, in anul 2008 nu am tinut si nu am convocat adunarea generala, la inceputul lui 2009 asociatul meu a cerut in instanta dizolvarea ( el a intrat in firma pt a se folosii de banii mei), crezand ca instanta ii va aproba cererea nu am mai convocat iar adunarea generala insa cererea lui a fost respinsa si asa a trecut si 2009 fara sa se tina conf legii odata pe an adunarea, acum in 2010 am depus eu la tribunal cerere de insolventa faliment pentru ca aveam multe datorii la stat( imp forfetar, cas,) si as vrea sa stiu urmatoarele lucruri:
- As putea avea probleme in cazul in care instanta imi aproba sau nu insolventa pentru ca nu am convocat adunarile, eu am vrut dar nu s-a putut sediul firmei fiind la el acasa si mi-a interzis sa mai vin acolo( ca sediu avem un contract de comodat)
- Ar trebuii sa-i trimit o instiintare ca am introdus procedura de faliment in instanta, si el a introdus dizolvarea avand calitatate de asociat si nu mi-a trimis nici o instiintare nimic, eu avand calitate de asociat 50% si unic adminsitrator trebuie sa ii trimit?
- Si as vrea sa stiu pentru ca nu am platit cas-ul la buget pur si simplu nu au fost oprite la sursa, nici salariile nu au fost platite aveam noi contracte de munca, poate intra sub incidenta legii 85/2006 sub incidenta acestei legi am introdus si falimentul sau sa ma astept la un dosar penal, si dc imi puteti da art cu pedepsa mentionata de lege.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: tartoru2004 , utilizator 19:27, 26 Mai 2010
In mod normal, dvs, in calitate de administrator al societatii trebuia sa notificati asociatului intentia dvs de deschidere a procedurii de insolventa.
N-ati spus nimic referitor la activitatea societatii.
Ati realizat venituri in aceasta perioada?
Cum ati semnat bilantul anual? Fara aprobarea AGA?
In toata acesta perioada firma nu a inregistrat venituri, a fost numai pe pierdere, nu a desfasurat nici o activitate, doar am investit in amenajarea spatiului de productie o sacosa de bani, activitatea societatii era productie panificatie si morarit, bilantul a fost semnat de catre mine fara AGA pentru ca pe el nu-l mai interesa isi vazuse sacii in caruta.
Daca se poate as dorii si o opinie la celelalte doua intrebari.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aga boggieuk boggieuk As dori sa va intreb care sunt pasii care trebuie urmati pentru constituirea unei Asociatii Generale a Actionarilor (sau o forma de asociatie echivalenta) ... (vezi toată discuția)
2 asociati- decizie schimbare sediu social sergiugrig sergiugrig Buna ziua, Sunt 2 asociati in SRL, unul fiind si administrator. Sediul social este expirat de 1 an. Cum poate asociatul care este si ... (vezi toată discuția)
Disparitie asociati srl adinkaa adinkaa sunt administrator unic si asociat cu 52% intr-un srl. asociatii mei nu au mai dat nici un semn de viata de mult timp si nu pot sa depun bilantul pentru ca mi ... (vezi toată discuția)