avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită de doua ori ordonanta presedintiala pe.acelasi motiv
Discuție deschisă în Executare silită

de doua ori ordonanta presedintiala pe.acelasi motiv

Sunt proprietar tabular al unui imobil din 2001Acesta este ocupat abuziv dinainte de a deveni proprietar.Prin hotarari judecatoresti am obtinut titlu executor de evacuare. In 2008,judecatoria a suspendat evacuarea,deoarece debitorii au facut contestatie la executare solutionata irevocabil in feb.2010 in favoarea creditorului.(decizie neredactata in prezent).Debitorii,au aflat despre Dcizie si au cerut din nou suspendarea evacuarii si au obtinut-o,pt.aceleasi motive invocate in 2008.Am facut recurs in termen legal,impotriva incheierii.
Intrebare: Recursul la Tribunal dureaza si de aceasta data cu citarea partilor,amanare angajare avocat,concediu boala..etc. tot aprox.doi ani ?Pot cere casarea incheierii invoc.art.304 pct.3?Sau judecarea recursului in regim de urgenta?Cat dureaza legal?Este posibil orice invocare a debitorilor, fara a fi dovedite in instanta, doar conformandu-se dispozitiilor art.403.ali4 cod proc civ.(depunerii cautiunii)sa invoce an nou proces? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 19:23, 24 Mai 2010
Hotararea judecatoreasca pronuntanta in contestatia la executare este definitiva de la pronuntare, deci in baza acesteia puteti continua executarea silita si evacuarea debitorilor.
Din informatiile dvs nu am inteles calea pe care debitorii au obtinut o noua incheiere de suspendare a executarii silite.
Din cate cunosc eu, o noua cerere de suspendare a executarii silite se poate face in fata instantei de recurs, in cadrul judecarii recursului declarat impotriva sentintei pronuntate in contestatia la executare.
Recursul se judeca mult mai repede decat contestatia la executare, probebil cel mult 2 sau 3 termene; in plus se judeca si in vacanta judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita - caz social dumitru2000 dumitru2000 X a incheiat cu Y - proprietar care si-a redobandit casa in baza legii 10 - un contract de inchiriere pe 1 an. La sfarsitul anului Y nu a mai vrut sa ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare - urgent! miha13 miha13 Buna ziua! Pot formula contestatie la executare daca hotararea instantei de fond in litigii de munca, care este executorie de drept, a fost incuviintata ... (vezi toată discuția)
In ce termen pot face recurs impotriva incheierii de suspendare a executarii nicoleta_85 nicoleta_85 am citit la art. 403 cod procedura civila ca Incheierile de suspendare a executarii silite pana la solutionarea contestatie la executare, pot fi atacate cu ... (vezi toată discuția)