avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa timbru actiune in constatarea prescriptiei drept ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa timbru actiune in constatarea prescriptiei drept de a cere executarea silita

Cu cat se va timbra actiunea prin care se cere constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita?
Cel mai recent răspuns: maier_raul2000 , utilizator 13:58, 8 Septembrie 2015
Da, sigur, ca voi face eu munca ptr. voi!

Un singur exemplu:

C.A. Bucuresti, decizia nr.588/R/19.10.2006

"Nu se poate considera ca numai inceperea executarii este menita sa justifice interesul nascut, actual si legitim al debitorilor de a se constata prescris dreptul la executare, intrucat acestia nu pot fi tinuti sa astepte un interval de timp nedeterminat o eventuala cerere de executare din partea creditorilor in baza unei HJ a carei putere executorie este limitata in timp."

Si ca astea sunt..nenumarate!

Multumesc.
av.antoanelageaman a scris:

de ce nu va orientati dupa acestea in promovarea actiunii

Timbrajul ma interesa...
Incercati cu 19 lei.
Desi eu sustin de mult timp ca ar trebui admise astfel de actiuni daca nu justificati interes actiunea va fi respinsa ca inadmisibila.
Doar daca e vorba de sulta aveti sanse reale.In mod indirect de dreptul de proprietate...
Eu am vazut o hotarare a sectiei comerciale care facea o referiere dar respingea actiunea...

avocat Claudiu Lascoschi
Exista si o inscriptie ipotecara. Capat de cerere accesoriu actiunii in constatare: radiere inscriptie ipotecara.
Timbrez cu 19 actiunea in constatare iar cererea accesorie privind radierea inscriptiei ipotecare cu cat o timbrez?

O sa dau copy-paste de pe .."nenumaratele" sentinte si decizii, asa..sa fie de folos.
A, si mai am si un recurs in casatie parca..de prin '67..tot legat de acest gen de constatare a prescriptiei executarii.

O sentinta de la Judecatoria Iasi:
[ link extern ] *
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2010
Irina S., utilizator
Irina S. a scris:

Exista si o inscriptie ipotecara. Capat de cerere accesoriu actiunii in constatare: radiere inscriptie ipotecara.

Dl. avocat Claudiu, considerati ca fiind corect formulata acest gen de actiune: capat de cerere principal: actiunea in constatarea prescriptiei executarii silite , grefat pe acest capat principal, capatul de cerere accesoriu: radierea inscriptiei ipotecare reprezentand sechestru penal ?

Consider ca doar asa pot justifica un interes juridic ptr. promovarea actiunii in constatare.

Ar mai fi si varianta a doua: sa astept ca actiunea in constatare sa ramana irevocabila si apoi sa promovez actiunea prin care sa cer radierea inscriptiei ipotecare dar...e de durata.

Alte discuții în legătură

Actiune cu doua capete de cerere: principala si accesorie Irina S. Irina S. Se poate admite doar actiunea accesorie, in situatia in care capatul de cerere principal este o actiune in constatare iar cel accesoriu indeplinieste ... (vezi toată discuția)
Cum credeti ca este mai corect? DanyD DanyD Am un titlul executoriu neexecutat in termenul de prescriptie de 3 ani. Dorind sa constat pe cale judecatoreasca faptul ca a intervenit prescriptia dreptului ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara ptr. radiere inscriptie ipotecara Irina S. Irina S. Cu cat se timbreaza o actiune de radiere a unei inscriptii ipotecare? Este vorba despre o inscriptie prin care a fost inscris un sechestru asiguratoriu dintr-o ... (vezi toată discuția)