avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre unele drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre unele drepturi

Locuiesc cu sotia si socrii in ap.socrilor (pe care ni l-au promis)din 09.2000, timp in care am investit in ap. o suma importanta de bani am chitante la ce am investit.In 2007 socrul meu a decedat iar la un an dupa moartea sa am cerut soacrei si cumnatei sa ne dea ap. cu clauze sa nu o putem da afara pe soacra pana la deces, dar cumnata ne-a cerut jumatate din valoarea ap. ca sa cedeze.Soacra aeste iesita la pensie pe caz de boala gr. II (psihic) a suferit o operatie pe creier in urma careia a ramas cu semipareza , are si tulburari psihice dar acum ii ia partea cumnatei .Mentionez ca nici in ziua de azi nu s-a facut taxa de succesiune de pe urmele socrului.Acum sunt constient ca nu mai beneficiem de ap .dar ce va intreb
1. Putem fi dati afara din ap .eu,sotia si copilul (nu mai avem alta locuinta si stam aici din 2000) pentru ca asa suntem amenintati si daca da care este procedura?
2. Ce putem face si daca putem sa ne recuperam investitiile din ap. ?
3. Daca se face taxa dupa socrul meu , ne poate obliga sa vindem partea sotiei mele si sa plecam din locuinta sau vom putea locuii in continuare acolo?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:28, 25 Mai 2010
este apartamentul cumparat de socri dar si sotia are acum parte ca il mosteneste si ea pe tgatal ei asa ca nu va poate da afara din casa soacra dar poate face iesirea din indiviziune si aici se mai complica.
in cadrul acelei actiuni, daca sunteti parati, prin cerere reconventionala sa solicitati investitile facute.
Soacra are jumatatea ei din imobil, ca bun comun achizitionat in timpul casniciei.
Cealalta jumatate ( partea socrului) intra in masa succesorala si se imparte asa: 1/4 soacra si 3/4 sotia impreuna cu sora ei.
Nu are cum sa ia sora jumatate din imobil, pt ca asta e toata masa succesorala, si nu este legal, decat daca va pacaleste sa dati vreo declaratie de renuntare, ceea ce nu va sfatuiesc, ca aveti nevoie sa locuiti acolo.

Dupa ce dezbateti succesiunea, daca una dintre mostenitoare doreste iesirea din indiviziune, cineva ( cine are cota mai mare=soacra) ramane cu imobilul si le plateste celorlalti sulte. Dar nu e obligatorie iesirea din indiviziune.
Ce trebuie facut pentru a impiedica iesirea din indiviziune a mea si sotiei mele?
Si soacra are consintamant daca este iesita la pensie pe caz de boala (cu capul)gr II si este operata si acum are iesiri nervoase?
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
cristyan, utilizator
N-aveti cum sa va impotriviti.
Eu va recomand sa va pregatiti cu bani sa ramaneti dvs. cu soacra cu imobilul, si sa-i platiti sulta cumnatei.
Si, eventual, sa o convingeti pe soacra sa va faca acte pt partea ei ( majoritara).
Pai soacra nu mai vrea sa ne tina?

Alte discuții în legătură

Succesiune blonzi blonzi Buna ziua,de curand a murit socrul meu si as vrea sa fac succesiunea .Ei sunt patru frati si mama soacra,unul din frati a spus ca el doreste parte din ... (vezi toată discuția)
Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mihaela_let mihaela_let Buna ziua Nu am mai scris de aproximativ 1 an pe acest forum, dar am incercat sa urmaresc pe cat se poate subiectele care ma interesau. Insa nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)