avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineri din salariu la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineri din salariu la negru

Buna ziua,
Va rog mult, am nevoie de o parere avizata si nu numai pentru sti ce sa fac in situatia mea, aceea in care mi se opresc bani din salariu zic eu "la negru". Sunt agent de vanzari, pe cartea de munca am salariul brut de 1500 lei, net inseamna 1082 lei, pe langa salariu mai primesc si comisioane din vanzari, numai ca seful meu calculeaza comisioanele respective pe care le adauga nu la salariul net de 1082 lei ci la suma de 300 lei, suma pe care el o considera a fi salariul net al fiecarui agent, au eleborat la nivel de angajator in ceea ce priveste agentii de vanzari o procedura interna prin care calculul salariului la care se adauga comisioanele sa porneasca de la 300 de lei. O alta procedura a lor, probabil si aceasta nescrisa, spune ca la sumele nerecuperate pentru marfa vanduta se opreste un procent de 1.5%, astfel ca daca adaugi comisioanele din vanzari la suma de 300 de lei si imi si opresc astia 1.5 % di sumele nerecuperate ajung practic luna de luna la un salariu net de aproximativ 1100 lei. Deci si daca vand si daca nu vand tot 1100 iau pentru ca mai putin nu au oricum cum sa-mi dea. Ideea ar fi ca acesti bani retinuti nu apar nici pe fluturas, nici nicaieri, plus ca sunt clienti cu care angajatorul este in litigiu de un an de zile iar mie continua sa-mi opreasca bani, in cazul in care se vor recupera banii de la clientul respectiv eu n-o sa primesc niciun ban inapoi. Vreau sa-mi spuna cineva cum pot sa fac o sesizare undeva, cuiva pentru modul abuziv in care se calculeaza salariu si daca pot sa demonstrez cumva ce se intampla.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mnd , utilizator 10:52, 26 Mai 2010
Aceste modalitati de calcul ar trebui sa fie cuprinse in contractul individual de munca . Vedeti ce scrie la clauze acolo . Urmariti si prevederile regulamentului intern . Daca in cele doua documente sunt reglementate aceste plati in alt mod decat se fac , sesizati ITM .
Cred ca trebuie sa deschideti mai intai o actiune in instanta si acolo sa solicitati o expertiza contabila ... La ITM nu cred ca va sta cineva sa va calculeze salariul ...
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Inseamna ca singura solutie ar fi sa-i dau in judecata, numai ca nu stiu daca pot demonstra ceva atata timp cat ei stiu sa-si acopere urmele...

Multumesc oricum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu mnd mnd Buna ziua, La un angajator salariul unui agent de vanzari se calculeaza in felul urmator: desi salariul de incadrare este de 1500 cu un net de aprox 1082lei, ... (vezi toată discuția)
Ajutor: nereguli calcul salariu! mnd mnd Buna ziua, La un angajator salariul unui agent de vanzari se calculeaza in felul urmator: desi salariul de incadrare este de 1500 cu un net de aprox 1082lei, ... (vezi toată discuția)
Salarizare agent vanzari comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, M-ar interesa, cum se procedeaza cu plata salariului unui agent de vanzari , platit cu procent la vanzarea pe care o face; adica: are un salariu ... (vezi toată discuția)