avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul salariu

Buna ziua,
La un angajator salariul unui agent de vanzari se calculeaza in felul urmator: desi salariul de incadrare este de 1500 cu un net de aprox 1082lei, calculul incepe de la un salariul net de 300 lei, adica comisionul din vanzari plus bonusurile care i s-ar cuveni respectivului agent se adauga sumei de 300 lei, pentru ca asa s-a hotarat printr-o decizie interna sa se calculeze salariul agentilor de vanzari, intr-un final ajungandu-se la salariul net care il are angajatul de fapt, cel de 1082 lei, pentru ca nu au cum sa-i dea mai putin decat are trecut in cartea de munca.
Indiferent cum ar fi pe salariat nu-l avantajeaza deloc, ba din contra lunar se aplica un procent de 1% penalizare pentru sume neincasate, desi sunt sume de bani care se pot recupera chiar si dupa 3 luni, penalizarile se aplica lunar pana la recuperarea sumei, penalizari care bineinteles ca nu apar nicaieri. Din cate stiu retinerile din salariul ar trebui sa aiba o hotarare judecatoreasca. Va rog mult sa-mi spuneti daca angajatorul se bazeaza pe ceva legal atunci cand calculeaza salariul astfel sau poate sunt reguli diferite in modul de calcul al unui agent de vanzari, se poate reclama cumva ceea ce se intampla si daca da ce dovezi ar trebui sa aduca salariatul?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters98040 , utilizator 15:49, 19 Februarie 2010
Salariul unui agent de vanzari poate fi calculat dupa metoda de calcul stabilita si prin contractul colectiv de munca, norme interne etc, dar nu poate fi mai mic decat salariul de incadrare prevazut in CIM, sau mai mic decat salariul minim pe economie garantat in plata.
Retinerile din salariu nu se pot face decat in baza unei hotarari judecatoresti definitive si executorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor: nereguli calcul salariu! mnd mnd Buna ziua, La un angajator salariul unui agent de vanzari se calculeaza in felul urmator: desi salariul de incadrare este de 1500 cu un net de aprox 1082lei, ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu la negru mnd mnd Buna ziua, Va rog mult, am nevoie de o parere avizata si nu numai pentru sti ce sa fac in situatia mea, aceea in care mi se opresc bani din salariu zic eu ... (vezi toată discuția)
Mi-au retinut salariul pentru facturile neincasate. este legal? somial somial Buna ziua. Lucrez la o firma de distributie ca agent de vanzari. La angajare am semnat o procedura interna de imputare a facuturilor neincasate cu un termen ... (vezi toată discuția)