avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Concurenta neloiala. Folosirea marcii inregistrate pe ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Concurenta neloiala. Folosirea marcii inregistrate pe un sait.

Buna ziua
Am si eu o intrebare.
Sunt detinatorul unui marci inregistrate la OSIM cu clasele 35,36,38,42.
Problema este urmatoarea:
De ceva vreme am luat la cunostinta ca o terta persoana juridica ( portal web) foloseste (in mod ilicit spun eu) un domeniu web inregistrat, foarte asemnator cu marca mea inregistrata (difera doar o litera: "marcameainregistrata.ro" - "marcameainregistratax.ro") cu scopuri clare de concurenta neloiala (redirectare de pe acest domeniu catre o pagina web cu domeniu de activitate identic).
Precizez ca domeniul de activitate al persoanei juridice este identic cu cel folosit de mine, implicit marca inregistrata.
Inrebarea mea este daca pot spera eventual la daune materiale (aceasta situatie dureaza de 6 luni timp in care foarte multi potentiali clienti si vizitatori ai portalului meu web au fost redirectati probabil catre aceasta firma datorita confuziei de nume) si implicit la interzicerea folosirii in acest scop a numelui de domeniu identic cu cel al meu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 15:22, 25 Mai 2010
Puteti promova actiune prin care sa-l obligati sa schimbe denumirea domeniului, insa va trebui sa dovediti in ce mod v-a afectat aceasta pentru obtinerea de daune.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca clasa 42 din 2009 interzice folosirea unui nume domeniu de internet luciannitu luciannitu Buna ziua, Ma aflu un fata unei situatii pe care nu o mai inteleg. Avem nume si domeniul de internet \\"www.gxxx.ro\\" din 1996, folosit in transporturi din ... (vezi toată discuția)
Flosirea unei marci inregistrate de o alta companie din acest profil mjuovy mjuovy Buna ziua, Am si eu o problema, cineva imi foloseste marca inregistrata de noi. Am aflat din pura coincidenta ca suna la noi lumea pentru rezervari la ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala prin folosirea marcii AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN Buna ziua, vin cu rugamintea catre d-voastra de a ma ajuta intr-o speta cu care ma confrunt in momentul de fata. Doresc sa initiez o actiune civila de ... (vezi toată discuția)