avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen eliberare adeverinta vechime de la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen eliberare adeverinta vechime de la ITM

buna ziua. am fost azi la ITM Constanta sa solicit ,in vederea depunerii dosarului de somaj, o adeverinta de vechime in munca pt ca nu am avut carnet de munca. tipa de la ghiseu mi-a facut programare pt ridicarea ei pe 20 februarie 2012,adica dupa 22 de zile. eu trebuie sa imi depun dosarul pt obtinerea somajului pina pe 14 februarie cel tarziu (pe 04 februarie imi inceteaza CIM plus cele 10 zile). in fine,m-am certat cu directorul,cu sefa de la itm si s-au gandit ,vazand ca fac scandal, sa imi faca o favoare si sa mi-o elibereze chiar pe 14 februarie.
pe mine ma intereseaza unde se specifica in lege IN CATE ZILE SUNT EI OBLIGATI SA IMI ELIBEREZE ADEVERINTA, care este acea lege??punctual.
ca daca termenul este mai mic, maine ma duc peste ei,ca sa nu alerg ca nebuna in aceeasi zi sa iau si adeverinta si sa depun si dosarul la somaj,cu un copil de 2 ani in brate.
am gasit OG 33/2002,dar nu vad nimic legat de termenul maxim de solutionare a cererii mele.
mersi frumos anticipat!
Cel mai recent răspuns: barbone_2006 , utilizator 11:46, 31 Ianuarie 2012
OG nr.33 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea eliberării certificatelor şi adeverinţelor de către autorităţile publice centrale şi locale nu reglementeaza un anumit termen pentru eliberarea acestora .. in principiu, termenul pentru eliberarea acestora este de maxim 30 de zile ... solicitarea eliberarii unei adeverinte este considerata ca si o petitie ...
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta COMUNAVEDEA COMUNAVEDEA in ce act normativ este precizat termenul de 30 zile pentru eliberarea unei adeverinte (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta de munca copilul2010 copilul2010 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Mama mea a depus cerere pentru pensionare anticipata si urmeaza sa-i vina decizia in curand. In calculul pensiei ... (vezi toată discuția)
Somaj nico123 nico123 Buna ziua, sunt intr-o situatie complicata, am intrebat diverse persoane si fiecare imi spune altceva, in legatura cu somajul. Am primit decizia de incetare ... (vezi toată discuția)