avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Respectare Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Respectare Preaviz

Salutare!

Am inmanat cererea de demisie (din pozitia de receptioner) la data 21.05.2010. Angajatorul (directorul firmei) mi-a spus ca este de acord si pot sa incetez activitatea chiar de maine cu conditia ca Seful de Receptie sa se intoarca din concediul fara plata. Acesta nu a acceptat sa-mi tina locul si am comunicat angajatorului ca voi sta in preaviz.
Problema este ca nu stiu cine trebuie sa imi inregistreze cererea (e inca la receptie neinregistrata), iar Seful de Receptie doreste de asemenea sa-si depuna demisia (fara preaviz, se poate? - are gestiune) chiar maine 26.05.2010.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri / sugestii / idei!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 26 Mai 2010
cererea de demisie o depuneti la registratura, o inregistrati si efectuati perioada de preaviz inscrisa in CIM. fiind gestionar este mai bine pentru dv. sa asistati si sa participati la efectuarea inventarului de predare pentru a nu exista suspiciuni si probleme ulterioare.
Cererea de demisie o inregistreaza cel care se ocupa de primirea documentelor in societate .. daca acesta este seful de creceptie, atunci cererea va fi inregistrata de cel care ii tine locul.

Demisia fara preaviz nu se poate depune decat in conditiile art.79 alin.8 C.mun. sau exista posibilitatea de a solicita incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun.- acordul partilor.
Am fost astazi (26.05.2010) la resursele umane pentru a-i intreba cum se procedeaza. Mi-au explicat ca cererea trebuie sa ajunga la ei si atunci o vor inregistra (cererea e inca la receptie). Intre timp seful de receptie si-a dat demisia.
szpreader a scris:

Am fost astazi (26.05.2010) la resursele umane pentru a-i intreba cum se procedeaza. Mi-au explicat ca cererea trebuie sa ajunga la ei si atunci o vor inregistra (cererea e inca la receptie). Intre timp seful de receptie si-a dat demisia.

Mergeti si luati cererea de la receptie si duceti-o la resurse umane ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare pe un post inferior kszabo1979 kszabo1979 Buna ziua As fi recunoscatoare daca m-ar putea ajuta cineva in poblema urmatoare: Sunt angajata la o firma de 10 ani in functie de sef birou export / ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic si demisie alina69 alina69 Ce documente trebuiesc intocmite, in cazul unei salariate careia i se termina concediul de crestere copil pe data de 28 august iar dumneaei nu doreste sa se ... (vezi toată discuția)
Amânarea acceptării demisiei de către angajator andreeapuscasu andreeapuscasu Bună ziua, Am și eu o mică problemă la actualul loc de muncă. Așa cum am discutat de comun acord (fără se semnăm însă ceva), urma să îmi dau ... (vezi toată discuția)