avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CADASTRU SI INTABULARE CU PROBLEMA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CADASTRU SI INTABULARE CU PROBLEMA

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea problema: bunicul detine o casa prin certificat de mostenitor (casa a fost a parintilor lui: mama buna si tatal vitreg). Mentionez ca bunicul nu a fost ifiat de catre tatal vitreg. Dupa decesul mamei bunicului s-a facut succesiunea si tatal bunicului a dat o declaratie prin care renunta la dreptul lui asupra casei, dupa moarte, declaratie mentionata in certificatul de mostenitor. Problema este ca bunicul a vrut sa-mi treaca casa pe numele meu (prin contract de vanzare-cumparare), dar din cauza acestei declaratii care nu se gaseste nu se poate face cadastrul si intabularea.
Bunicul sustine ca el nu a avut un exemplar al declaratiei, a gasit notarul care a intocmit certificatul de mostenitor, care nu a putut sa-l ajute si l-a trimis la arhivele notariale de stat unde tot nu a gasit declaratia aceea.

Ce putem face? Cui ne putem adresa pentru a gasi acea declaratie sau macar pentru o dovada ca acea declaratie exista?

Mai este alta posibilitate de trecere a casei pe numele meu care sa nu fie prin vanzare-cumparare si care sa nu necesite cadastru si intabulare?

Va multumesc mult si sper sa fi inteles doleanta mea.
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 00:16, 8 Iunie 2007
e posibil sa nu se gaseasca acea declaratie de renuntare daca a fost facuta verbal in fata notarului care a luat act de ea si apoi a facut mentiune in cuprinsul certificatului de mostenitor.
e posibil sa nu se gaseasca acea declaratie de renuntare daca a fost facuta verbal in fata notarului care a luat act de ea si apoi a facut mentiune in cuprinsul certificatului de mostenitor.
Daca intretinatorul nu incheie personal contracte cu furnizorii de utilitati(fiindca despre alte chitante nu cred ca poate fi vorba) si contractele raman pe intretinut(de obicei asta isi rezerva uzufructul viager),la ce iti folosesc chitantele?
Sau se vor elibera chitante pe felul I si felul II de la mancarea de la pranz:)?
Nu neaparat utilitati, pot fi medicale... Iar cu privire la utilitati, nu conteaza pe numele cui este contractul... Evident ca doar chitantele, unele dintre ele, sau unele dintre plati trebuie sa fie pe numele intretinatorului... Astfel se vede asistenta acestuia, ca ar fi culmea sa sustii ca te-ai dus sa-i cumperi medicamente de la farmacie ca bunicul era batran, dar nu te-ai dus niciodata sa-i platesti telefonul sau alte alea... ca nu putea deodata sa mearga... Iar toate acestea se pot plati si dintr-un cont bancar, deci se poate dovedi altfel.
Oricum, eu ma refeream la chitante privitoare la medicamente, mancare... angajare menajera, infirmiera etc., chitante de la ambulanta... sunt multe posibilitati... trimiteri la tratamente la bai... analize medicale...
Dar momentan nu este cazul, cel care a inceput topicul se pare ca nu are un conflict inca.

Pentru chestiunea cu declaratia: acestea se fac autentificate la notar, nu verbal si se ia act... mai ales ca precizeaza autorul topicului ca ea are nr. de inreg...#-o
Va multumesc pentru raspunsuri.

Eu vreau vanzare-cumparare ca mi se pare cel mai sigur mod de a intra in posesia unui imobil, fara sa existe eventuale contestatii si din ce am citit de la voi se pare ca nu ar trebui sa am probleme cu cadastrul si intabularea (lucrurile care de fapt ma tineau in loc si fara de care nu puteam sa fac contractul de v-c). Tipa de la cadastru a spus ca nu a putut sa inregistreze schitele la uniunea cadastrala, deci nici nu a ajuns la intabulare... si totul din cauza acestei declaratii), dar se pare ca acum de curand cand am cerut schitele pentru care am platit pentru a incerca sa le depunem prin altcineva, a zis ca mai incearca o data.

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui imobil dobandit prin mostenire. lore60 lore60 Buna seara! Niste sfaturi ,daca se poate. Fratele meu a cumparat o casa + ceva teren de la o persoana care a dobandit-o prin mostenire de la parinti(tatal ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare fara titlu de proprietate? andressa01 andressa01 Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare ... (vezi toată discuția)