avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Probleme clienti
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Probleme clienti

Salut,
M-am tot uitat prin categorii spre a ma decide unde sa postez un astfel de mesaj, si asta este singura care pare sa fie cat de cat ok cu ce vreau eu sa intreb.

Lucrez la o firma de software, si vrem sa dezvoltam o aplicatie speciala pentru a usura munca avocatilor &co din Romania. Avand in vedere ca vreau ca aplicatia sa fie asa cum o doriti voi, mi s-a parut normal ca inainte de a incepe dezvoltarea ei sa intreb cum ar putea o aplicatie software sa ajute avocatii din Romania.

O sa descriu criteriile de la care va pleca dezvoltarea.
1. Aplicatie web - Nu veti avea de instalat nimic, deoarece aplicatia va functiona direct din browserul web, fiind necesara doar o conexiune la internet.
2. Aplicatia ar putea fi accesata de oriunde, oricand, de la orice calculator conectat la internet.
3. Aplicatia v-ar ajuta sa gestionati usor clientii dumneavoastra, incluzand parte de facturare, dosare (fiecare dosar cu cele necesare), calendar / agenda, note despre clienti etc.

Astept parerile voastre, si nevoile.

Mersi!
Cel mai recent răspuns: pb , utilizator 18:18, 7 Iulie 2010
e interesant, eu si am asa ceva, problema e ca tot agenda ramane de baza
Prin agenda te referi la agenda ca un caiet? in care notezi?
Am vorbit azi mai devreme cu un avocat si spunea ceva similar cu tine, ca agenda e convenabila.

Ca sa raspund la aceasta idee, prin aplicatia web pe care vreau sa o dezvolt, care ar putea avea un "frate" care ar functiona pe mobil, ai avea toate datele sincronizate permanent, ai putea cauta mult mai usor informatii importante.

De ex:
Un client solicita o intalnire, si spune o anumita data. Decat sa dai fila dupa fila in agenda pana la data respectiva, in 1 2 secunde ai introduce data fie pe aplicatia web, fie pe mobil si ai vedea ce ai planificat pe ziua respectiva, cu intervale orare etc.

De asemenea, pe acelasi principiu, nu stii exact cand e urmatoarul eveniment important dintr-un dosar cu un client. Fie pe web fie pe mobil ai cauta dupa numele clientului, si in 2 3 secunde ai vedea urmatoarele evenimente importante in relatie cu acel client si dosarele acestuia.

Mai mult, o alta facilitate ar putea fi de exemplu, trimiterea de mesaje de reamintire, atat clientului cat si personale, legate de deadline-uri, intalniri stabilite etc. Cate telefoane si minute pierdute s-ar economisi ?
Cam cum ar sta treaba in privinta confidentialitatii…? Administratorul site-ului ar avea acces la… dosare?
De ce as utiliza ceva de gen daca am agenda electronica, laptop etc? In general, fiecare are un program care ii usureaza munca…
Nu cred ca e fiabil… Dar, cine stie?
Datele ar urma sa fie criptate cu o cheie unica pentru fiecare utilizator, pe care acesta o va alege.

Ipotetic vorbind, asta inseamna ca daca serverul care stocheaza datele este spart de oricine, persoana / persoanele respective vor vedea in fisiere, atat la numele acestora cat si la continut, chestii de genul urmator:

†Çÿ…∞AUÿî®PÀ8õ»cãëµ@∑£≈d~¿»ÉûEJ@H¿ÆQÿà5GDAjƒd¢q∆“$p¢‰ 4löÓL6 'FOÇ ÂK∞5ï.䃋∂E`≠¿Çƒ∆6QM*ƒ»n∑i

Cat despre idea utilizarii aplicatiei in locul unei agende pe laptop, probabil din perspectiva riscurilor reduse, a accesibilitatii: nu va trebui sa-ti pui probleme de baterie, ca si asa nu tine o vesnicie, si atunci trebuie neaparat o priza prin preajma. Apoi poti dormi linistit noaptea pentru ca hard-discul pe care sunt stocate datele beneficiaza de backup redundant, nu ca un hard-disc de laptop care daca crapa e bun crapat si datele de obicei pierdute for good!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
pb, utilizator
Nimeni nimic?

Alte discuții în legătură

Vanzare de produse software (pc) Florin Botea Florin Botea Buna ziua, Sunt o persoana fizica si doresc sa public spre vanzare un produs software dezvoltat de mine. Mai exact: o aplicatie de semnare digitala ce va ... (vezi toată discuția)
Datele de pe un laptop in service, aparute pe internet athosel athosel Buna ziua, Am urmatoarea problema. Sunt web developer, am un laptop care s-a defectat, si fiind in garantie l-am dus la service. In el aveam toate ... (vezi toată discuția)
Firma web dev Doger Doger Buna ziua. Doresc sa deschid o firma cu 2 patroni si fara angajati prin care sa gestionez contracte cu alte firme pentru servicii de web development si ... (vezi toată discuția)