avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT COMODAT AUTO
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT COMODAT AUTO

Masina proprie este obiectul unui contract de leasing. Este necesar incheierea unui contract de comodat intre PFA-ul meu si firma de leasing sau intre mine si PFA?
Cel mai recent răspuns: cornelb , utilizator 08:40, 31 Mai 2010
Dvs sunteti doar utilizator, pana la terminarea leasingului, proprietar este firma de leasing.Concluzia o trageti singur.
Multumesc in primul rand pentru raspuns.
Concluzia mea ar fi urmatoarea:
Solicit firmei de leasing adaugarea unui act aditional prin care se schimba contractul din PF in PFA si astfel obtin si deducerea cheltuielilor legate de rata de leasing si asigurari.
Si ulterior inchei contract de comodat intre PFA si mine.
Este corecta concluzia mea?
Pentru ca PFA sa devina utilizator in locul dumneavoastra ar trebui practic refacut intreg contractul de leasing. Incercati mai degraba sa solicitati firmei de leasing sa incheie direct contractul de comodat cu PFA, mentinandu-se actualul contract de leasing. Pentru mai multe informatii puteti consulta si capitolul despre contractul de leasing din Cartea de contracte, in legalis.ro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract leasing preluat de o societate de recuperare ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! O societate comerciala a contractat printr-un leasing un autoturism in decembrie 2005. Au fost platite ratele pana in mai 2009 iar in ianuarie 2010 ... (vezi toată discuția)
Rata credit imobiliar deductibila la pfa? bluesky_c3 bluesky_c3 Pot sa-mi deduc rata, sau o parte din rata la apartament, la PFA? In contractul de comodat dintre mine PF si mine PFA am specificat o camera in suprafata de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta anaf/contract leasing cristiana_h cristiana_h Buna ziua, Am o nelamurire si doresc sa stiu punctual, cu articole de lege cum pot rezolva o situatie. Am incheiat la inceput de martie un contract de ... (vezi toată discuția)