avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante

Buna ziua
Am si eu o intrebare, tatal meu cat timp a trait a facut o gramada de credite pe unde a apucat (asta in perioada in care bancile dadeau credite oricum si oricui). De aproape 2 ani a decedat iar eu acum ma trezesc cu fel si fel de telefoane de la EOS sau Mellon romania ca am de plata nu stiu ce rata la nu stiu ce banca, am vreo scapare? succesiune am facut-o deja, creditele acumulate ajung cam la 10.000euro.
Daca am facut de ja succesiunea pot renunta la ea? si astfel renunt si la credit si la debit? Orice sfat este binevenit, deoarece stresul incepe sa isi spuna cuvantul#-o.
multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 11:19, 28 Mai 2010
Va confruntati cu o situatie delicata si neplacuta
Daca ati acceptat masa succesorala,automat pe langa activul taqtalui,ati preluat si datoriile acestuia
Contactati recuperatorii,negociati esalonare restantelor ,pentru a preveni executarea silita
trebuie sa vedeti cum ati acceptat mostenirea
,Daca ati acceptat-o pur si simplu va trebui in calitate de mostenitor sa achitati datoriile lui de cujus(tatalui), daca insa ati acceptat mostenirea sub beneficiu de inventar, atunci nu veti raspunde pentru datoriile lui decat in limita activelor mostenirii, respectiv patrimoniul lui nu se va confunda cu cel al dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita mishu16 mishu16 Buna ziua Am facut un card de 3 salarii in 2006, suma totala 3450lei, in 2007 am fost dat afara, s-a relocat in alta localitate angajatorul.Tot in 2007 am ... (vezi toată discuția)
Datorie banca - mostenire liz_x liz_x Tatal meu a decedat in 2006 si se pare ca avea o datorie la banca. Nu stiu exact despre ce este vorba insa de putin timp sunt asaltata cu telefoane de la o ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire roxicutza86 roxicutza86 tatal meu a murit acum 3 luni lasand mostenire doar 1 apartament ai carui proprietari sunt parintii mei<defunctul si mama in viatza>.acest apartament este ... (vezi toată discuția)