avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INVOCARE UZUCAPIUNE - HELP !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INVOCARE UZUCAPIUNE - HELP !

HELPPP !!!
Pentru invocarea uzucapiunii este valabila posesia de peste 30 ani asupra unui teren pentru care nu sa platit impozit, dar care sa contopit cu terenul pe care am acte, a fost tot timpul in curtea mea, am plantat pe el, am construit – binenteles fara autorizattie ca nu aveam cum sa o obtin(am si amenda pentru asta), in concluzie m-am comportat ca un adevarat proprietar.
Nu am nici un act prin care am primit in posesie terenul.

Primul pas este sa ma adresez instantei ?
Este suficient in instanta – martori-vecini, pentru dovedirea posesiei ?

CUM SE TIMBREAZA CEREREA ?

Primaria ar putea interveni cumva - ar avea vreun interes? Menztionez ca terenul nu a apartinut Primariei.

Va multumesc all !
Cel mai recent răspuns: n12345 , utilizator 12:35, 7 Iulie 2007
Am intilnit o situatie oarecyum similara cu a ta. Un posesor de imobil casa a invocat uzucapiunea in instanta pentru a se constata dreptul sau de proprietate, in primul proces a pierdut din greseala unui grefier care a notat in sentinta un an gresit si a unui avocat care si a dat interesul doar pentru incasarea onorariului.
Intr un nou proces , pirit a fost in ambele cazuri primaria, un avocat destoinic i a rezolvat cauza la 2 termene iar omul a putut sa si intabuleze casa.
Deci i ati un avocat, nu vei regreta
Dar sa fie cel destoinic nu cel cu interesul onorariului ;):)
Daca hotararea era ok in rest, atunci anul acela se putea modifica oricand. Cu privire la primul avocat, acesta este platit pentru prima instanta pana cand judele ramane in pronuntare. Pentru orice necesitati ulterioare se negociaza altceva; asta daca nu s-a negociat initial. Oricum, nu cred ca s-a negocioat si ce se intampla daca greseste grefierul, astfel ca... lui i se terminase mandatul.
Cu privire la al doilea avocat, aceste pare sa fi mancat bani pentru un nou proces, in conditiile in care exista deja o hotarare, trebuia doar indreptata eroarea strecurata in ea. Dar, evident, onorariul nu mai era acelasi. :D

Cu privire la cazul initial, este cam greoi stabilirea, cautarea proprietarului dinainte de posesie, acesta sau mostenitorii lui fiind cei cu care trebuie sa va judecati; daca dati in judecata primaria, pierdeti banii de onorariu si tot. Mai mult, un avocat va poate spune si alte chichite, cum anume puteti plati taxa de timbru etc...
Nu va pot spune sa va luati avocat ca nu va va parea rau, dar daca urmariti lucrurile va fi mai greu sa aveti probleme...
merci all pentru indrumari. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invocare uzucapiune - help ! n12345 n12345 HELPPP !!! Pentru invocarea uzucapiunii este valabila posesia de peste 30 ani asupra unui teren pentru care nu sa platit impozit, dar care sa contopit cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 50-60 de ani!? eleodorul eleodorul Buna,sunt la inceputul cumpararii unui teren extravilan(pasune)care se afla in spatele gradinii mele in suprafata de aproximativ un hectar!M-am interesat la ... (vezi toată discuția)
Renuntare tacita la uzucapiune? kyrrdan kyrrdan Hello! Asi dori o opinie avizata, vis-a-vis de urmatoarea pb. aparuta in practica: Reclamantul X introduce in 2003 actiune in instanta impotriva ... (vezi toată discuția)