As dori sa stiu ,daca poate cineva sa ma ajute,daca angajatorul are obligatia sa ma invoiasca (cu plata sau fara plata)in ziua cand sunt citat la tribunal la instanta de contencios administrativ,si daca da, care este legea care-l obliga.
Fac mentiunea ca tocmai el,ANGAJATORUL, este cel reclamat la instanta sus mentionata si nu ar avea nici un interes sa ma invoiasca in acea zi.
sper sa primesc un raspuns pe aceasta tema pana pe data de 31.05.2010.
Multumesc,
Tocmai aici este problema ,eu sunt reclamant iar angajatorul parat,are el interesul ca eu sa ma prezint in instanta?ma indoiesc,interesul sau este sa ma "saboteze"
Dupa participare la proces,solicitati instantei sa va emita o adeverinta din care sa rezulte ca ati fost prezent la proces,pe care o veti preda angajatorului pentru motivarea absentei.
Succes !
exista cu ceva vreme inainte " obligatii cetatenesti" spre exemplu cand erai chemat la centrul militar ... pentru ziua respectiva se obtinea dovada de prezenta de la centrul militar iar ziua era platita ca si salariu de baza ( fara sporuri)
sa nu mai existe !?
Nu cred ca sa mai existe asa ceva , ramane la latitudinea angajatorului ...insa in condtiile in care el este actionat in judecata, nu cred ca va fi de acord sa plateasca ziua in care un salariat este prezent in fata instantei.
Reclamant
nicoleta.23
Buna ziua.
Este obligata conducerea unei institutii sa ii acorde timp liber, unui salariat care a reclamat institutia, pentru a participa la proces in ... (vezi toată discuția)