avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1364 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog ajutati-ma

Vecina mea are un teren cu o deschidere de 8,5m,construieste o casa cu mansarda,poate sa construiasca pe acest teren si ce distanta trebuie lasata intre razor si casa dansei?
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 22:37, 26 Mai 2010
solicitati un certificat de urbanism si o sa va edificati.
In mod normal, daca a inceput sa construiasca, ar trebui ca vecina dv.sa aiba deja Autorizatie de constructie!Daca banuiti ca nu o are, sesizati acest fapt la primarie(in scris)
Fata de limita de proprietate, poate sa construiasca la o distanta de 0.6m un perete fara ferestre si 1.9m un perete cu ferestre....
Poate sa construiasca oricum daca este teren intravilan,dar distanta intre constructiile invecinate este reglementata de obiceiurile locului,iar in cazul in care nu sunt astfel de reglementari la primaria locala,distanta este de 0,6m fata de hotarul ce desparte cele doua proprietati.
Binenteles, trebuie sa aiba toate autorizatiilee necesare constructiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disciplina in constructii vasiledan55 vasiledan55 Buna ziua ! Va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea problema : unul dintre vecini si-a construit casa, care are demisol, parter, etaj si mansarda, la mai ... (vezi toată discuția)
Limită construcție casă. e legal ca vecinul să aibă 3-4 geamuri cu vedere în curtea mea? laurentiuu laurentiuu Am cumparat un teren pe care vreau sa construiesc o casa. Casa vecinului este la aprox 1m fata de gardul ce ne desparte si are pe partea cu mine 3-4 geamuri. ... (vezi toată discuția)
Distanta intre casa si propietatea vecinului florin_fenesanu florin_fenesanu care este distanta legala intre casa (terenul de sub casa +imprejmuiri sunt propietate ) si curtea vecinului (actualmente fara nici o constructie) raportate ... (vezi toată discuția)