avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RECUPERARE SALARIU SI GARANTII DE LA ANGAJATOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RECUPERARE SALARIU SI GARANTII DE LA ANGAJATOR

Buna seara. Sotul meu a lucrat ca reprezentant vanzari la o societate din Brasov timp de 5 ani. Pe data de 14.04.2010 a fost chemat de catre seful PL.Craiova sa-si prezinte demisia deoarece firma nu mai are nevoie de serviciile lui, precizand in demisie acordul partilor.Motivul , credem noi, a fost ca pe parcursul anului2009 a avut 3 clienti rau platnici, dar cu care sotul meu a incheiat contracte de colaborare , a eliberat facturi fiscale cu semnatura si stampila de primire a marfii si de la care a luat instrumente de plata (BO si fila CEC) instrumente care la scadenta au fost refuzate.A procedat exact cum este scris in fisa postului iar marfa a eliberat-o clientilor cu acordul sefului PL Craiova caruia sotul meu ii er subordonat. Nici pana azi (aproape o luna) sotul meu nu a primit decizia de icetare a contractului de munca si nici salariul pe ultima luna. In schimb primeste aproape zilnic amenintari din partea firmei ca pana nu semneaza un angajament de plata (suma fiind valoarea celor 3 facturi emise catre clienti) nu isi va primi carnetul de munca, salariul si garantiile in valoare de 4600.00ron. ce ma sfatuiti si cat de legal este ce fac cei de la Brasov?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 3 Iunie 2010
Faceți o sesizare la I.T.M pentru recuperarea cărții de muncă și eliberarea deciziei de concediere,iar în ceea ce privește recuperarea drepturilor salariale adresați-vă tribunalului teritorial,secția conflicte de muncă,nu se plătește taxa de timbru și taxa judiciară.Succes!
Am facut sesizare scrisa la ITM . Nu am primit nici un raspuns.Daca deschid actiune la tribunal trebuie facuta de un avocat?
Multumesc mult de tot
1. ITM - ul trebuie sa va raspunda in termen de 30 de zile de la data inregistrarii sesizarii

2. Daca considerati ca va descurcati in redactarea cererii de chemare in judecata, atunci nu mai este nevoie sa solicitati sprijinul unui avocat.

3. Actiunea o depuneti la Tribunalul Judetean in a carui raza aveti domiciliu.Nu veti plati taxe judiciare de timbru, deoarece litigiile de munca sunt scutite de plata acestor taxe.
Carnetul de munca este un act personal al titlarului care poate fi retinut numai de organul de urmarire penala
Justificare retinerii carnetului de munca este un abuz
Sesizati oficial ,staruiti la ITM analizarea situatiei
In caz ca ITM tergiverseaza,formulati actiune la Tribunalul responsabil domiciliului dvs
Am avut o intalnire cu un avocat care ne-a spus acelasi lucru, este un abuz.Ne-a sfatuit sa mai trimitem o cerere de restituire a carnetului de munca, a salariului aferent linii aprilie si a garantiilor cu confirmare de primire. Azi am primit confirmarea de primire da la PL Craiova, dar surpriza ! Semnatura de primire este a unei angajate care oficial figureaza in concediu de crestere a copilului (ea de fapt lucreza de un an "la negru"). Are vreo valoare aceasta confirmare? Mai asteptam confirmarea si de la sediul firmei din Brasov.

Alte discuții în legătură

Sesizare itm georginhio georginhio buna ziua, am facut o sesizare la ITM deoarece angajatorul unde am lucrat timp de 2 ani nu mi-a incheiat cartea de munca. cred ca face acest lucru deoarece ... (vezi toată discuția)
Imi pot apara drepturile mele legale impotriva angajatorului?si cum? simonanna simonanna Buna,ajutati-ma si pe mine.Am lucrat la o firma privata ca gestionara de depozit cu un salariu de 720ron pe contractul de munca,iar in realitate primeam ... (vezi toată discuția)
Solicitare sfat Li_Ra Li_Ra Buna ziua, Doresc sa va supun atentiei urmatoarea situatie: O persoana angajta la o firma din Bucuresti se hotaraste sa-si dea demisia din motive ... (vezi toată discuția)