avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de crestere a copilului ( revenire )
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de crestere a copilului ( revenire )

Dupa concediul de 2 ani pentru cresterea copilului,este obligatoriu sa se faca reangajarea? Precizez ca nu mai putem sa sustinem alti angajati., din cauza diminuarii activitatii.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:52, 27 Mai 2010
Da.Ulterior puteti desfiinta postul.
Se face reangajarea si tot in aceeasi zi se poate inceta si raportul de munca.
Din moment ce nu mai exista postul pe care era persoana care a fost in concediu o dati in somaj.
Intrebare: nu era o lege potrivit careia o persoana care se intoarce din concediul de crestere al copilului de 2 ani nu poate fi data afara vreme de minim 6 luni ?
Nu poate fi data afara dar poate pleca in somaj daca angajatorul isi restrange activitatea si reduce personal.Nu il poate obliga nimeni sa tina un post daca nu isi permite.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu de crestere a copilului? molly27 molly27 Buna, Firma se afla intr-o situatie,in care este nevoit sa reduca personalul,deja a trimis cateva angajati in somaj,cu art.65(1) din C.M. Este posibil ... (vezi toată discuția)
Obligativitate angajator de a reincadra pe aceiasi functia la revenirea din cic? ContSters68307 ContSters68307 Buna, Este angajatorul obligat,dpdv legal, sa reincadreze salariata revenita din CIC pe acelasi post sau doar sa o reincadreze si sa o evalueze dupa ... (vezi toată discuția)
Reintorcerea la servici dupa concediu de crestere a copilului florybalan florybalan buna seara, sotul meu a intrat in cic pe 28 septembrie 2009 pe 3 februarie 2011 fetita noastra face 2 ani. sotul ocupa inainte postul de sef receptie la un ... (vezi toată discuția)