avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită popriri succesive
Discuție deschisă în Executare silită

popriri succesive

am primit doua popriri pentru sumele pe care le datorez unui furnizor.
la momentul de fata soldul este zero, dar urmeaza sa emita o ultima factura, contractul fiind reziliat de cateva zile ca urmare a previzului furnizorului.
prima poprire este de la adm. financiara, iar a doua de la un executor pentru sume stabilite printr-o somatie de plata.
pe cine platesc mai intai? este posibil ca suma facturata sa nu acopere ambele popriri... executorul ma ameninta cu validarea popririi, desi i-am comunicat deja ca deocamdata nu a facturat.
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: anna2000 , utilizator 13:32, 4 Iunie 2010
Poprirea ,in cazul existentei mai multort creditori,se retine in ordinea depuneri formalitatilor de executare
Buna ziua !
Avand in vedere cele prezentate , va pot spune ca art. 563 si urm. c.p.c. prevad ordinea in care se satisfac creantele. In cazul dvs. ordinea este urmatoarea : plata creanti bugetare catre adm. financiara si apoi plata creantei pentru livrari de produse sau servicii de catre furnizor.
Cu stima !
multumesc.
...si inca o intrebare: poate solicita executorul sa platesc in termen de x zile, indiferent de data la care este scadenta factura emisa de debitor (conform contractului incheiat cu mine)?
multumesc
Aveti calitate de tert poprit, inteleg? Ati instiintat pe cel de al doilea creditor despre prima poprire? Nu puteti fi obligat sa achiatati in x zile, peste clauzele contractului. Practic obligatia de plata se naste la data facturii in termenul prevazut in aceasta. Atunci trebuie sa platiti, creanta fiind exigibila.
poate ma mai lamuriti putin.....chiar daca e vineri dupa-masa :)

- conform unei opinii, platesc in ordinea formalitatilor de execuatare;
- conform alteia, au prioritate cele bugetare

nu de alta, dar la momentul de fata situatia e asa:
- februarie - poprire anaf
-martie - poprire bej
-mai - poprire anaf din nou, alt titlu exec.

deci, cum platesc, in conditiile in care suma datorata nu acopera sumele poprite? anaf - bej - anaf sau anaf-anaf-bej?

multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri succesive! OvidiuDanut OvidiuDanut Salut! Cum ati proceda in speta urmatoare? Ai deja doua porpriri pe un salariu si s-a ajuns la concurenta a 1/2 din acesta. Iti vine a treia poprire... Ce ... (vezi toată discuția)
Abuz bcr? blocare plata salarii FlorinMihaiM FlorinMihaiM Buna ziua! Lucrez in cadrul unei societati, care, acum mai mult de 2 ani, a primit o poprire pe conturi, de la creditor bugetar (ANAF). Suma disponibila in ... (vezi toată discuția)
Concurs de popriri comerciale / intre profesionisti, prin executori smeagull smeagull Buna ziua, pentru un furnizor de-al meu X am doua popriri successive prin executor judecatoresti diferiti, infiintate la cateva zile distanta. Nu stiu cum ... (vezi toată discuția)