avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Popriri succesive!
Discuție deschisă în Executare silită

Popriri succesive!

Salut! Cum ati proceda in speta urmatoare? Ai deja doua porpriri pe un salariu si s-a ajuns la concurenta a 1/2 din acesta. Iti vine a treia poprire... Ce faci? Le acomodezi pe toate in cei 1/2 facand recalcularea raportat la art.563, alin.2 din CPC proportional cu creanta fiecaruia, sau raspunzi celui de-al treilea creditor ca nu mai ai ce popri? Art.563 nu reglementeaza doar operationile executionale ale executorului? Sau se aplica si tertului poprit?

Mersi!
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 08:29, 7 Iunie 2011
Salut,

In mod evident, infiintezi si cea de a treia poprire. Daca ea este infintata potrivit dispozitiile Codului Civil, se impart conform disp art. 523 alin 2 CPC., daca nu, tine cont de dispozitiile codului de procedura fiscala
In cazul in care sunt infiintate mai multe popriri,tertul poprit este obligat,in termen de 15 zile de la comunicarea popririi,sa consemneze suma poprita la dispozitia executorului-daca poprirea a fost infiintata de executor,ori sa plateasca direct creditorului daca poprirea a fost dispusa de instanta ori de organul fiscal.
Totodata,tertul poprit are obligatia de a instiinta in scris creditorii despre faptul ca sumele datorate debitorului sunt poprite de mai multi creditori,precum si sa procedeze la distribuirea sumelor conform ordinii de preferinta prevazute de art.563-564 Cod proc.civila ori de art.170 Cod proc.fiscala,dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea sumei dintr-un cont al unui tert poprit? nicusorilinca nicusorilinca Este legala eliberarea sumei dintr-un cont al unui tert poprit in aceeasi zi(prima zi) cu emiterea popririi? termenul de 15 zile este perioada maxima, sau ... (vezi toată discuția)
Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)