avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... clauze in contractu international
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

clauze in contractu international

sc x cu sediul in romania ,deruleaza o afacere foarte profitabila constand in exportul de apa minerala imbuteliata in irak.SC x are ca si singur client in irak un mare distribuitor de bauturi racoritoare cu care a incheiat un contract pe 5 ani.in contract se precizeaza exact cantitatile de apa care urmaza sa fie livrate,termenele de livrare sipretul pe unitate de produs.Conditia de livrare asumata de exportator este ddp,bagdad irakin momentul de fata irakul nu are instituite taxe sau restrictii la importul de apa minerala.Administratorul este ingrijorat ca dupa retragerea trupelor coalitiei internat. din irak exisita posibilitatea instituirii unor astfel de taxe.Cum a investit sume substantiale in organizarea aceste afaceri ar dori sa se protejeze pt o asemenea eventualitate .Partenerul irakian este ferm impotriva modificarii clauzelor contractului referitoare la pret pe unitate de produs cantitatile de livrat si termenele de livrare dar ar fi de acord cu alte modificari ale acestuia
se cere redactarea unei clauze ce ar trebui inserata in contract pentru protectia clientului (sc x)
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:04, 27 Mai 2010
Se poate face un act aditional.
Nu modificati nimic la art. PRODUCT PRICE AND INCOTERMS
Eventual introduceti o clauza la TERMS OF DELIVERY sau la MISCELLANEOUS

Cine are obligatia de plata a taxelor? de obicei exista aceasta clauza in contractele internationale:
SUPERVISION, DUTIES, TAX OR CHARGES AT PORT OF UNLOADING ARE FOR THE BUYER‘S ACCOUNT, ANY TAXES, LEVIES AND SGS/LLOYDS COSTS AT PORT OF LOADING ARE ON THE SELLER’S ACCOUNT.

Am recitit mesajul dvs. si am vazut ca pretul e DDP. Faceti act aditional sa fie CIP.
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
datoria de supraveghere, taxele sau comisioanele pe portul de descarcare sunt in contul cumparatorului, orice taxe, costuri pe portul de incarcare sunt in contul vanzatorului aceasta ar fi o clauza cip
Pretul tre' sa fie CIP ( adica fara taxe incluse), cum e normal sa fie intr-un contract international. SELLER-ul livreaza la CIP, nu la DDP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert international Calinpetru Calinpetru Un srl cu sediul inRomania exporta apa plata inbuteliata in irak.Srl-ul incheie un contract cu singurul client in irak pe o perioada de 5 ani,care este un mare ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre fca si exw in incoterms 2010? adela05 adela05 Buna ziua, Ajutati-ma sa inteleg diferenta intre ex works si FCA, deoarece mi se par la fel si multe personae considera ca FCA inlocuieste ex works. Multumesc (vezi toată discuția)
Renuntarea la acceptarea ofertei ceciliuk ceciliuk as avea si eu o intrebare in cazxul unui contract privind exportul de racoritoare pe o durata de 5 ani ce clauza ar trebui introdusa in contract pentru a se ... (vezi toată discuția)