avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis retinut pentru infractiune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis retinut pentru infractiune

am circulat cu o masina inmatriculata in germania si am fost oprit de politie care mi-a spus ca nu e inmatriculata,mi-au luat nr.talonul,permis .....mai pot face ceva?eu nu stiu ca nu este inmatriculata!!!!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:15, 28 Mai 2010
pai nu aveati acte de proprietate a masinii ?
nu cumva avea numere provizorii care erau expirate?
nu cred ca puteaau poplitistii asa o gafa.
daca nu cunosteati legislatia si faptul ca dupa x zile nr provizorii expira ,necunoasterea legii nu va absolva de raspundere.
succes
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
doberv, utilizator
acele placute de inmatriculare aveau pe partea dreapta o banga rosie? daca da sunt numere provizorii si probabil deja erau expirate, va aduceti aminte ce scria pe acea banda rosie? (XX sus YY mijloc ZZ jos - X ziua, Y luna, Z anul, pana la care sunt valabile)
nr de germania.am cumparat-o si mi s-a spus sa platesc in plus pt. taxe acolo,am platit am asig carte verde pina la sfirsitul lui 2010 si de la 1ian 2011 sa o inmatriculez pe romania.din feb 2008 am mai avut citeva opriri si verificari si nu mi-au zis nimic!am ramas interzis cind mi-au spus ca imi fac dosar penal ,mai am 2zile din cele 15 dupa eveniment pot face ceva macar pt permis?
1. masina a fost radiata de fostul proprietar?
2. ati primit placute cu nr. de inmatriculare in germania? (cat timp valabile?)
masina a avut numere de inmatriculare de germania , nu cunosc daca a fost radiata de fostul proprietar , eu am luat-o din romania si cei de la care am cumparat-o mi-au spus ca este in regula masina (acum 2 zile am incercat sa depun o contestatie la judecatoria sect 2 pentru recuperarea permisului si nu mi-a fost primita ) eu am primit de la politisti 3 dovezi pentru permis , numere si talon pe care scrie ca mi se va intocmi dosar penal . din aceasta cauza nu mi-au primit contestatia . maine ar fi ultima zi in care pot depune contestatie la judecatorie . nu stiu sa o redactez . ma puteti ajuta ?

Alte discuții în legătură

Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate rin82 rin82 Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva ,eu miam scos numere provizorii de doua ori iar dupa aceia nu am mai mers sa-l scot si pe al treilea si miam pus ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) si (2) cod rutier terence terence Am un dosar penal din data de 12/01/2012 pentru numere rosi expirate,mentionez ca am primit dovada fara drept de circulatie,pina in acest moment nu am facut ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pt. numere expirate(care nu apartineau masinii) . cum pot scapa doar cu amenda penala ? alex.bavaria alex.bavaria Am fost prins cu un set de numere expirate din 2008.Care nu apartineau masinii , mi s-a suspendat dreptul de a conduce si m-am ales cu dosar penal,iar acum ... (vezi toată discuția)