avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Drum public
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Drum public

Buna seara,

AM o nedumerire si v-as ruga sa ma ajutati si pe mine: in cazul in care pe o alee circula cat si sunt parcate masini iar pe alee nu exista niciun semn rutier si nici marcaj este posibil ca acea alee sa fie considerata PIETONALA? Nu este o alee carosabila( pe care circula si masini?) .

Aleea pietonala nu trb sa fie semnalizata corespunzsator cu semne de circulatie atat la intrare cat si la iesire de pe alee?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:12, 31 Mai 2010
Iata care este definita zonei pietonale in codul rutier: zona pietonala - perimetrul care cuprinde una sau mai multe strazi rezervate circulatiei pietonilor, unde accesul vehiculelor este supus unor reguli speciale de circulatie, avand intrarile si iesirile semnalizate in conformitate cu prevederile legale; :
Deci ,din ce ce inteleg , intrarile si iesirile, in cazul meu, pe acea alee trebuiau semnalizate corespunzator.
Daca accesul pe alee este posibila in conditii normale (fara escaladarea unor borduri, traversarea unui trotuar, taierea unor stalpi metalici sau din material plastic, etc) si in lipsa unor indicatoare privind interzicerea accesului autovehiculelor pe respectiva alee este permisa circulatia autovehiculelor.
Daca circulatia pe alee este interzis prin metode regulamentare se subintelege ca si parcarea este interzisa. Un autovehicul nu poate fi parcat pe alee fara sa patrunda pe aceasta, ceea ce este interzis prin mijloace de semnalizare rutiera. Nu este necesara o semnalizare suplimentara a interziceriiparcarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este permisa intoarcerea din 3 miscari cand pe marginea drumului sunt masini parcate? LuceNera LuceNera Va rog sa imi spuneti si mie daca este permisa urmatoarea manevra: Avem o strada cu masini parcate pe carosabil, paralel cu strada pe o parte a strazii si ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala auricius auricius Am circulat si am parcat pe un drum asfaltat care este accesul catre un stadion din localitatea Videle,drum care limiteaza parcul public din localitate. Am ... (vezi toată discuția)
Parcare trotuar - amenda hcl victorte victorte Bună ziua, Astăzi am parcat mașina pe un trotuar, lăsând spațiu atât pentru pietoni, dar am lăsat și pista de biciclete ... (vezi toată discuția)