avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... numar inregistrare decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

numar inregistrare decizie concediere

Daca o decizie de incetare cim nu are numar de inregistrare, pentru ca societatea nu a vrut sa-i dea numar de inregistrare, decizia nu e valabila in fata instantei?
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 21:06, 27 Mai 2010
Este un act unilateral, insa revocarea demisiei nu se poate face decat cu acordul tacit sau expres al angajatorului.
Pai daca partile sunt egale, de ce unul poate si celalalt nu . Nu e o discriminare intre parti?
Dupa parerea mea, in ambele situatii deciziile sunt unilaterale, dar pentru revocare trebuie si acordul partii adverse, altfel ne-am juca de-a concedierea sau demisia.
Am intalnit un caz in instanta cand angajatorul vazand ca nu sta in picioare decizia de concediere, a incercat revocarea, instanta nu a incuviintat revocarea, a fost intrebat reclamantul daca accepta revocarea si acesta nu a dorit revocarea.Situatia ipotetica era urmatoarea daca angajatul accepta revocarea si anume:
- era concediat din nou dupa cateva zile
- salariile de la data concedierii pana la revocare nu i se acordau, angajatul trebuia sa faca o noua actiune in justitie pentru drepturi banesti.
Alegand prima solutie, (procesul era pe sfarsit cand angajatorul dorea revocarea) a castigat procesul , are sentinta pentru executarea obligatiilor angajatorului.
De aceea cred ca se impune acceptul celeilalte parti cand survine o astfel de situatie.
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocarea deciziei de concediere Irina S. Irina S. Ma poate ajuta cineva cu un text de lege prin care se poate revoca decizia de concediere? Angajatorul doreste aceasta revocare. (vezi toată discuția)
Revocare decizie concediere disciplinara ginnyy ginnyy Angajatorul revoca decizia de incetare disciplinara a CIM, 2 luni mai tarziu dupa emiterea acesteia si incetarea Cim. Ce se intampla cu perioada cuprinsa ... (vezi toată discuția)
Anulare preaviz ionigeo ionigeo Preavizul pe care l-am primit de la conducerea unitatii poate fi anulat ulterior de catre aceasta? Multumesc. (vezi toată discuția)