Buna. Anul acesta voi sustine examenul de admitere la INM si sunt foarte stresata, mai ales ca am apucat sa invat tot codul la procedura penala si aseara cand m-am uitat pe net am vazut ca de fapt codul meu e ceva mai vechi ( e actualizat la 1.01.2005). Sa inteleg ca la procedura penala se invata dupa noul cod care e modificat si completat prin legea 356/2006?
La penal e in vigoare noul cod, pt care s-a tot amanat intrarea in vigoare si in care se introd si dispozitiile speciale referitoare la pers juridica si totodata s-au adus modificari si limitelor de pedeapsa?
Adica cel modificat si completat prin legea 278/2006?
Multumesc anticipat.
Nu ti se pare normal ca examenul sa se sustina din legislatia IN VIGOARE?
cred ca nu faptul ca ai pierdut timpul invatand un cod care nu mai este in vigoare ar trebui sa te sperie, ci ca o persoana care doreste sa devina magistrat are astfel de "probleme" ....:(
Buna. E prima oara cand am intrat pe acest forum si sunt deopotriva la fel de interesat sa dau admitere la INM. Trebuie sa spun ca am mai sustinut si anul trecut examenul de admitere si nu este extrem de greu asa cum se tot spune adeseori, majoritatea intrebarilor erau axate pe logica (ma refer la proba grila s.a.m.d).
In ceea ce priveste baza legala ceruta pentru sustinerea acestui examen, se speculeaza in principal pe ultimele modificari si completari aduse legilor (in speta: codul penal, codul civil si cele doua proceduri). La toate acestea, as adauga faptul ca intrebarile nu sunt deloc usoare, chiar si un cuvant sau o virgula te poate induce in eroare. Nu doresc pe nimeni sa descurajez, din contra asa cum am inceput acest articol, cred ca trebuie sa stai foarte bine la capitolul logica si apoi intrebarile ar parea mult mai usoare. Anul trecut am dorit sa iau si ore cu un profesor de specialitate in drept, tocmai pentru acest examen, dar din motive obiective nu am reusit. Cred ca ar fi bine sa consultati si un fost profesor universitar la facultatea unde ati studiat pentru a va da anumite sfaturi, deaorece multi profesori sunt judecatori, procurori sau avocati etc. Daca doriti si alte explicatii, sunt deschis si altor discutii.
Buna , si eu am dat anul trecut, asa este referitor la logica grilelor,dar eu sunt de parere ca multe grile au fost si susceptibile de multe interpretari, si numai invatand foarte bine, intelegand materia si cunoscand cat mai multe detalii, se poate face fata examenului. Eu cred ca aceste grile sunt usoare doar in aparenta deoarece, sunt foarte bine gandite, si am observat,de ex. unele grile f. complexe care te treceau prin aproape toata materia de civil.Bafta multa.
Admitere barou 2014
manuelle
Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011
jason
Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)