avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare donatie,partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare donatie,partaj

in cauza sunt niste amici ai mei.Lucrurile stau astfel:sotul a avut apartamentul cumparat inainte de casatorie.Ei traiesc impreuna de 10 ani.In caz de divort,sotia are dreptul la o cota parte din apartament? Si a doua intrebare:sotul a donat sotiei jumatate din apartament.Daca divorteaza,de comun acord,donatia poate fi anulata?Mentionez ca nu au copii!Va multumesc in numele lor si astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:21, 28 Mai 2010
Imobilul ar fi fost bunul lui propriu, nu ar fi intrat in masa partajabila.
Acum e bunul amandurora, jumi-juma.
Dar, desi i-a donat jumatate, poate revoca donatia oricand, chiar si dupa divort, pt ca donatia intre soti e revocabila ( e de preferat sa o revoce inainte de divort, daca stie ca va intenta actiunea).
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj tm tm As dori un raspuns la urmatoarea intrebare:sot si sotie intentioneaza sa divorteze de comun acord.In ce priveste partajul sotia intentioneaza sa introduca ... (vezi toată discuția)
Donatie essteffan essteffan Buna ziua, In primul rand o sa multumesc anticipat tuturor celor care raspund la aceasta solicitare. Sotia mea a primit de la parinti o bucata de pamand ... (vezi toată discuția)
Divort avatar1979 avatar1979 sotia a intentat actiune de divort, motivul multe discutii contradictorii, dar realitatea esta ca in viata ei a intrat un alt barbat desi ea nu recunoaste, eu ... (vezi toată discuția)