avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna ziua,
In primul rand o sa multumesc anticipat tuturor celor care raspund la aceasta solicitare.

Sotia mea a primit de la parinti o bucata de pamand prin domatie, dupa ce ne-am casatorit, insa inainte de a ma apuca sa construiesc mi se nazare cateva intrebari la care nu am raspuns.

1) In ce conditii ma afecteaza pe mine (fiind donatie) mai tarziu in caz de despartire/divort/etc (doamne fereste , dar e bine sa ai raul in fata).

2) Daca construim ce se intampla cu pamantul, ca, casa o facem pe numele la amandoi, dar pamantul? este al sotiei in acest moment!

3) In cazul in care contruim impreuna, si la un moment dat vrem sa vindem sa mergem in alta parte cum se poate face si daca se poate face(din cate am inteles o bucata de pamant din domatie nu poate fi vanduta?)

Din ce am vazut in contract in actul de donatie nu da druptul niciunuia sa conteste acea parcela

Daca este ceva ce am uitat sa intreb va rog sa ma ajutati, deoarece nu e vorba de o teama dar e problema unei investitii din partea mea si ar fi bine sa stiu la ce ma expun.



Cu stima,
Stefan
Buna ziua !
Puteti construi si dispune de bunul donat in orice mod .... bineinteles ca bunul donat este al sotiei care va poate insa dona la randul ei1/2 ....
Sotul donator poate revoca oricand donatia facuta in timpul casatoriei celuilalt sot, fara nici o formalitate si fara a-si justifica hotararea de revocare.
Am inteles, insa la pct 2?
2) Daca construim ce se intampla cu pamantul, ca, casa o facem pe numele la amandoi, dar pamantul? este al sotiei in acest moment!

by the way, multumesc pentru raspuns si implicare.
Sotia poate sa va doneze jumatate din teren, sa fie pe numele amandurora.

Daca nu vrea, dvs. veti avea drept de superficie pt pamantul de sub casa.
In caz de divort, in masa partajabila intra doar constructia, nu si terenul, ca e bun propriu sotiei.


Veti putea vinde, ati inteles gresit ca nu se poate instraina bunul primit prin donatie.
Deci sa inteleg ca una din solutii este imi doneze mie jumatate din pamant ca sa fie treaba buna?
Nu e obligatoriu.
Doar daca vrea:)

Alte discuții în legătură

Sotia nu e trecuta la contractul casei, se mai poate acum? ionuca ionuca Buna ziua, Casa este doar pe numele sotului (pt ca el a cumparat-o inainte de casatorie). Sotul este de acord sa fie trecuta si sotia in contractul casei ... (vezi toată discuția)
Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)
Act de donatie-drepturi sotie Maria11111111 Maria11111111 buna ziua!Am o problema si sper sa ma puteti ajuta cu unele sfaturi.Sunt casatorita din 2007 cu sotul meu care are o sora casatorita la randul ei .Acum un an ... (vezi toată discuția)