avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia anticipata - in noua legea a pensiilor mai este ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia anticipata - in noua legea a pensiilor mai este posibila ?

buna,
ma aflu in urmatoarea situatie:

am 33 ani de munca
am 55 ani
am depus dosar ptr pensie anticipata partiala, am primit decizia, urmeaza sa o pun in activare

de la 1 iunie 2010 mai pot da drumul la dosar sa pun decizia in aplicare ?
dar de la 1 ianuarie 2011 ?

imi puteti spune care e legea sau proiectul de lege care urmeaza sa fie discutat/aprobat in perioada imediat urmatoare cu referire la acest subiect ?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:15, 28 Mai 2010
Ce se va intampla de la 01.06.2010 nu va afecta nicio decizie de pensie emisa anterior acestei date. Deci, puteti sa puneti decizia in plata sau puteti lucra in continuare.
Proiectul il puteti citi accesand link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
multumesc de raspuns!

inca o lamurire, daca se poate:

daca am decizia si continui sa lucrez pot pune in aplicare decizia si dupa 1 ianuarie 2011 ? din proiectul de lege nu mi-am prea dat seama ce se va intampla cu pensiile anticipate dupa adoptarea lui, sau oricum acea decizie emisa deja nu poate fi anulata de o viitoare lege a pensiilor ?

multumesc!
Puteti sa lucrati fara probleme, o decizie de pensie nu poate fi anulata printr-un act normativ.
Ce va fi dupa 1 ianuarie 2011, vom vedea!
pai si ce e de facut in situatia in care lucrez pana in 1 ianuarie 2011 si din 2 ianuarie apare o lege care stopeaza pensionarea anticipata ? sau cum pot evita aceasta problema ?

multumesc!
Viitoarea lege a pensiilor nu va produce efecte retroactiv. V-ati pensionat, nu va mai ia nimeni aceasta calitate.
Reveniti cu intrebari in vara, dupa ce viitoarea lege a pensiilor va fi publicata in Monitorul Oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas militara kontikki kontikki Bunica mea beneficiaza de pensie de urmas dupa bunicul meu, pensionat anticipat in 1983. Din ce \"se zvoneste\", se pare ca \"s-au intamplat\" recalculari ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata in invatamant Baiony Baiony Buna ziua ! O scurta problema : o persoana care lucreaza in invatamant (femeie) a depus cererea de pensionare anticipata in ianuarie 2010 ... i-a sosit decizia ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 118/2010: in perioada 03.07.2010 - 31.12.2010, in sistemul public de pensii si in sistemele neintegrate acestuia nu se mai acorda pensii anticipate / anticipate partiale Gabriela  Pintea Gabriela Pintea In Monitorul Oficial nr. 441 din 30 iunie 2010 a fost publicata Legea nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, ... (vezi toată discuția)