avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la export extracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la export extracomunitar

Buna

am o problema legata de TVA si care devine din ce in ce mai ciudata pe masura ce inaintez catre forurile superioare fiscale sa cer o pozitie oficiala.
F pe scurt: export extracomunitar de produse prin intermediul postei catre clienti persoane fizice.
Avem un magazin online care incepe sa vanda produse extracomunitar si care vor fi livrate prin posta. In legislatia europeana (verificat UK si Irlanda) se spue f clar, excat pt situatia de comert electronic ca tot ce merge in afara UE nu este facturat cu TVA. Ceea ce pare f normal, avand in vedere ca si catre persoanele juridice e la fel.
Dar intreband la fiscul din Cluj, din dorinta de a fi siguri ca nu dam gresit cu ei, primim raspuns ca trebuie facturat cu TVA. Inteleg ca exista o goana dupa culegere de orice venit la buget, dar sa se faca in interiorul legii.
Problema mea ramane unde pot gasi acea reglementare scrisa negru pe alb ca astfel de export extracomunitar NU trebuie facturat cu TVA.
Am citit cum ziceam nenumarate articole oficiale (givernamentale) sau de incredere (KPMG) si este evident ca in toata UE se aplica aceasi regula, doar aici am primit raspunsul asta.

Stie cineva incotro sa ma indrept, cu ce pot merge lam mana sa pot intoarce opinia oficiala a fiscului?

multumesc
Marius
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:38, 28 Mai 2010
ART. 143 Cod Fiscal

Scutiri pentru exporturi sau alte operaţiuni similare, pentru livrări intracomunitare şi pentru transportul internaţional şi intracomunitar

(1) Sunt scutite de taxă:

a) livrările de bunuri expediate sau transportate în afara Comunităţii de către furnizor sau de altă persoană în contul său;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clienti ue si nonue. emitere facturi cu tva lucica21 lucica21 buna ziua! sunt noua in domeniu si va rog sa ma ajutati ca am unele nelamuriri,,pt.raspunsuri va multumesc anticipat! O casa de expeditii , platitoare de ... (vezi toată discuția)
Tva exista la export?? mihavasile mihavasile Buna ziua, Vreau sa export carne in tarile din afara spatiului UE.Vama si firma de shipping nu mi iau TVA spunand ca operatiunile de export sunt scutite de ... (vezi toată discuția)
Factura cu tva sau scutit??? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Dacă o societate impozabilă înregistrată ca plătitor de TVA,prestează servicii de transport de bunuri ( de exemplu:din România în Elveţia) pentru o ... (vezi toată discuția)