avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa societate comerciala care a solicitat ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa societate comerciala care a solicitat creditorului esalonare de plati

O societate cu care firma noastra are contract ne-a virat intr-o luna mai multa marfa decat am comandat..am refuzat primirea marfii in plus si am returnat-o cu facura de retur dar firma a refuzat sa o primeasca...de atunci tot asa ne jucam cu facutir de returnare si refuzuri de a primi marfa expediata in plus...avem o datorie de cca 40.000 am platit o parte..iar pt cealalta parte a datoriei am solicitat o esalonare de plata...din pacate firma respectiva a solicitat instantei insolventa societatii noastre.
ce facem in aceasta situatie?
fac mentiunea ca orice incercare de solutionare a conflictului pe cale amiabila nu e posibila, firma refuzand acest fapt.ee posibila,,
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 20:46, 28 Mai 2010
unei firme i se poate deschide procedura insolventei pentru o creanta de minim 30.000 lei. Dvs. spuneti ca ati platit o parte.... cat ?
Creditorul are 30.000 lei de recuperat de la dvs.? Creanta cuprinde si marfa pe care spuneti ca refuzati sa o primiti sau nu?
In cazul in care creanta nu este certa, lichida si exigibila, cererea de deschidere a procedurii poate fi respinsa.
De asemeni, cererea va fi resoinsa in cazul in care dvs demonstrati ca ati facut plati in ultimele 30 zile ( chiar si altor firme) si ca societatii respective nu doriti sa-i achitati intrucat creanta nu este certa .
Buna ziua,
daca nu se pot concilia interesele intre dvs. si creditor si acesta din urma se adreseaza tribunalului pentru deschiderea insolventei, aveti la dispozitie calea legala de a face contestatie in termen de 10 zile de la primirea copiei de pe cererea creditorului. In contestatie specificati toate mentiunile despre care ati adus vorba.
De asemenea legea 85/2006 privind insolventa va permite sa solicitati depunerea unei cautiuni din partea creditorului( 10 % din valoarea creantelor), care daca nu este depusa in termen, cererea introductiva va fi respinsa.
Nu este atat de simplu. Insolventa se deschide daca se dovedeste ca sunteti in incapacitate de plata. Solicitati si cheltuieli de judecata prin contestatia ce-o formulati. Va trebui s-o taxati cu taxa judiciara de timbru de 120 roni si timbru judiciar de 0,3 ron. Bineinteles, daca acel debitor face cerere de deschidere a insolventei, prin care sa justifice un interes legitim si sa fie de buna-credinta in exercitarea drepturilor lor procedurale.
Cu respect,
Minodora Sorian
Va citez din lege:

Art. 33
(1) In termen de 48 de ore de la inregistrarea cererii creditorului indreptatit sa solicite deschiderea procedurii insolventei, judecatorul-sindic va comunica cererea, in copie, debitorului.
(2) In termen de 10 zile de la primirea copiei, debitorul trebuie fie sa conteste, fie sa recunoasca existenta starii de insolventa. Daca debitorul contesta starea de insolventa iar contestatia sa este ulterior respinsa, el nu va mai avea dreptul sa solicite reorganizarea judiciara.
(3) La cererea debitorului, judecatorul-sindic ii poate obliga pe creditorii care au introdus cererea sa consemneze, in termen de 15 zile, la o banca, o cautiune de cel mult 10% din valoarea creantelor. Cautiunea va fi restituita creditorilor, daca cererea lor va fi admisa. Daca cererea va fi respinsa, cautiunea va fi folosita pentru a acoperi pagubele suferite de debitori. Daca nu este consemnata in termen cautiunea, cererea introductiva va fi respinsa.
(4) Daca judecatorul-sindic stabileste ca debitorul este in stare de insolventa, ii va respinge contestatia si va deschide, printr-o sentinta, procedura generala, situatie in care un plan de reorganizare poate fi formulat numai de catre administratorul judiciar sau de catre creditorii detinand impreuna sau separat minimum 20% din valoarea masei credale si numai daca acestia isi exprima intentia de a depune un plan in termenul prevazut la art.59 alin.(1), respectiv art.60 alin.(2).
(5) Daca judecatorul-sindic stabileste ca debitorul nu este in stare de insolventa, respinge cererea creditorilor, care va fi considerata ca lipsita de orice efect chiar de la inregistrarea ei.
(6) Daca debitorul nu contesta, in termenul prevazut la alin.(2), ca ar fi in stare de insolventa si isi exprima intentia de a-si reorganiza activitatea, judecatorul-sindic va da o sentinta de deschidere a procedurii generale. In cazul in care, din declaratia debitorului, facuta pana la data pronuntarii sentintei, rezulta ca acesta se incadreaza intr-una dintre categoriile prevazute la art.1 alin.(2) sau a mai beneficiat de reorganizare in ultimii 5 ani anteriori deschiderii procedurii, judecatorul-sindic va pronunta o sentinta de deschidere a procedurii simplificate.
(7) Prin sentinta de deschidere a procedurii, judecatorul-sindic va dispune administratorului judiciar sau lichidatorului, dupa caz, sa efectueze notificarile prevazute la art.61.
Desi nu este foarte clar circuitul facturilor traduc urmatoarele :
marfa se afla la dvs , ati semnat/stampilat factura emisa de furnizor astfel incat azi aveti o datorie de 40.000 lei catre furnizor
din pacate firma respectiva a solicitat instantei insolventa societatii noastre.
ce facem in aceasta situatie?

Ati primit citatia in acest sens ??
Daca am tradus corect sunt toate premisele sa se deschida procedura insolventei
In cazul acesta trebuie sa platiti intreaga suma restanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia tardivitatii? ContSters40598 ContSters40598 Termenul pravzut de art.33 din procedura insolventei, este un termen imperativ, de decadere? Daca debitorul formuleaza contestatie impotriva cererii de ... (vezi toată discuția)
Cale de atac dupa ce s-a dispus intrarea in insolventa mdcc mdcc Buna ziua, va rog sa ma lamuriti,care este calea de atac dupa ce s-a declarant starea de insolventa a unei societati,apelul sau recursul?Si care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Etapele parcurgerii termenelor pentru faliment sau insolventa helth2010 helth2010 Doresc sa stiu cum ma sa ma pregatesc in vederea contestarii deschiderii procedurii de faliment sau insolventa din partea unui creditor.Cat timp dureaza, cum ... (vezi toată discuția)