avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scadere salar fara acordul salariatului!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scadere salar fara acordul salariatului!

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema ivita la locul de munca: directorul firmei ne-a anuntat ca el a decis ca de la 1 iunie 2010 sa scada pe cartea de munca toate salariile salariatilor pana la cel minim pe economie. Poate face acest lucru fara acordul salariatilor? Daca refuz semnarea deciziei ma poate da afara, avand in vedere faptul ca sunt insarcinata si salariul mic imi va afecta indemnizatia de crestere a copilului? Multumesc pentru promptitudine. P.S. Directorul are prostul obicei de a semna in locul unor angajati. Probabil va face asta si cu mine. Ce pot face eu ? Unde il reclam? Vreau sa lupt pentru drepturile mele!
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 11:13, 31 Mai 2010
in cadrul firmei NU EXISTA un contract colectiv de munca inregistrat. exista unul fictiv care nu este actualizat si deci nu are nici o valoare. Ca si mine, sunt peste 3 angajati pe functia de inginer retele electrice.
revin...in urma unei discutii cu patronul, am fost amenintata ca ma da afara daca refuz scaderea salariului pe CM, desi cel net ramane la fel. Mi s-a spus" fa-ti bagajele si te duci acasa". Ce mai pot face? :( Cui ma adresez? La ITM cu ce hartii sau sa caut un avocat? Nu pot pierde acest loc de munca pana intru in concediul de maternitate.
Puteti face o sesizare la ITM. Modificarea salariului se face doar prin semnarea de catre dumneavoastra a actului aditional de modificare. Deci, daca nu cedati si nu semnati nimic , nu are cum sa va opereze aceasta modificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere la intoarcerea din concediu de crestere si ingrijire copil laura gaga laura gaga Buna seara, As vrea sa stiu daca la intoarcerea din concediu de crestere si ingrijire copil anunt ca sunt insarcinata, mai pot desfiinta postul pe care il ... (vezi toată discuția)
Sunt din nou insarcinata, pot fi data afara? aurarogo aurarogo As dori sa stiu daca, fiind la sfarsitul concediului de maternitate de 2 ani si urmeaza sa incep din nou serviciul, dar nu pot ptr ca sunt din nou insarcinata ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului ibitza ibitza buna seara! sunt insarcinata in 14 saptamani, am anuntat in scris firma la care lucrez, actele au fost deja depuse si inregistrate la ITM. Astazi, 19.06.2009, ... (vezi toată discuția)