avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Colegiul consilierilor juridici
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Colegiul consilierilor juridici

Buna ziua .Va rog sa ma mai ajutati si pe mine cu un raspuns.O persoana este consilier juridic din anul 2006 luna Octombrie pana in prezent.Nu a fost inscrisa niciodata in Colegiul consilierilor juridici doar ca in anul in perioada 20.06.2002 -21.10.2002 a fost consilier juridic la o firma(mentionez ca are o adeverinta vizata de Inspectia Muncii prin care se atesta acest lucru,in perioada respectiva neavand carnet de munca lucru mentionat in aceasta adeverinta -ca urmare a lipsei Carnetelor de Munca de pe piata.Am tot citit parerile de pe forum referitoare la acest lucru si nu prea stiu ce sa mai inteleg.Am inteles ca avand aceasta calitate iun anul 2002 nu ar mai fi necesata inscrierea in acest Colegiu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 4 Iunie 2010
Conform art. 29 alin. (1) din Statutul profesiei de consilier juridic, consilierii juridici care la data intrarii in vigoare a Legii nr. 514/2003 au debutat in profesie, indiferent de vechimea in activitatea juridica, sunt trecuti pe Tablou cu mentiunea „definitiv“.
Alecu33 a scris:

lia19. a scris:

Cam asta scrie in acest Decret .Este la fel cu Legea 514...doar ca nu stiu daca pana in decembrie 2003 cand a aparut 514 aceste colegii existau efectiv.Am sa mai caut.Sunt intr-o mare dilema mai ales ca am citit ca este infractiune neinscrierea in colegiu.

unde ai citit desprea aceasta ïnfractiune?

Este infractiune exercitarea profesiei de consilier juridic fara a avea dreptul ... Calitatea de consilier juridic nu o dobanditi prin inscrierea in Colegiul .

Potrivit art.8 din Legae nr.514/2003, poate fi consilier juridic acela care indeplineste urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman si are domiciliul in Romania;
b) are exercitiul drepturilor civile si politice;
c) este licentiat al unei facultati de drept;
d) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei; aceasta conditie se dovedeste cu certificat medical eliberat in conditiile legii;
e) nu se afla in vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevazute de prezenta lege.
Din cuprinsul textului de lege, nu reiese ca trebuie sa fim inscrisi in Colegiu ca sa fim consilieri juridici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea profesiei de cons. jr. in domeniul privat adriannn adriannn Buna ziua. 1. Pentru practicarea profesiei de cons. jr. este obligatoriu inscrierea in tabloul cons. juridici? Textul legii 514/2003 este interpretabil, ... (vezi toată discuția)
Pot fi consilier juridic fără să fiu înscrisă în colegiul consilierilor juridici? andradagaburoi andradagaburoi Am si eu o nelamurire. Pot sa activez ca si consilier juridic fara sa fiu inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici? Am terminat facultatea de drept anul ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic sau ce? alexyamargot alexyamargot am terminat facultatea in 2003.la inceputul anului 2005 m-am angajat la o firma pe post de consilier juridic. nu am nici un stagiu de pregatire( asta in cazul ... (vezi toată discuția)