avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Corupere de minori ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Corupere de minori ?

Daca baiatu si fata au amandoi 17 ani si au intretinut relatii sexuale familia ei il poate da pe baiat la corupere de minori, am intretinut relatii sexuale cu acordul ei [prietenei mele] si mie frica sa nu se duca masa aia....la politie sa ma dea ptr. corupere de minori..eu fac 18 ani in oct. ea face 18 in Dec. deci sunt mai mare ca ea cu cateva luni totusi in momentul de fata suntem minori amandoi si mie frica sa nu ma dea masa la corupere de minori...Si nu e vorba de mine doar dar am auzit ca parintii platesc pentru greselile copiilor si nu vreau ca mama sa pateasca ceva sau sa ajunga la inchisoare din cauza mea ! Deci daca nu mam exprimat corect imi pare rau sper ca vati dat seama,sunt foarte stresat si mie frica sa nu fac....ptr o bucata de....."Vorba vine" Va rog frumos astept raspuns ! Multumesc !:O
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
a1Me, utilizator
Cel mai recent răspuns: a1Me , utilizator 17:41, 28 Mai 2010
Nu puteti pati nimic din punct de vedere penal, deoarece minora a implinit 15 ani. Daca nu ar fi implinit aceasta varsta ati fi putut rapspunde pentru ,,act sexual cu un minor" . Daca ar fi sa existe totusi o raspundere penala, intrucat raspunderea penala este persoanala, parintii dvs. nu vor pati nimic.
mai exista oserie de infractiuni cu privire la viata sexuala insa nu cred ca va incadrati i n niciuna.
Minora depasind varsta de 14 ani ,nu puteti raspunde penal pentru infractiunea prev.de art.198 c.pen-raport sexual cu o minora.
Este evident ca datorita varstei nu puteati avea nici calitatile prev.de al.2 al aceluiasi text de lege.
De asemeni nu puteti raspunde penal,daca raporturile intime nu au avut loc in prezenta altor minori sau nu ati facut promisuni de castaorie,confoprm art.199 c.pen,care reglemnteaza seductia.
Nu puteti avea probleme penale ,dar va recomand amandurora o atitudine discreta si mult discernamant pentru a evita anumite consecinte ce deriva din hotararile dvs.
Multumesc pentru sfaturi si pentru ca mi-ati explicat cum sta treaba...:) Va doresc o zi cat mai placuta ::stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori - exista infractiune in acest caz? victor_2013 victor_2013 Buna seara Ma numesc Victor, am 26 ani si am cunoscut o fata care are 16 ani impliniti. Momentan ne-am sarutat de cateva ori, cu consimtamantul ei, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Rog sa mi se dea mai multe detalii cu privire la.... Alexha Alexha Un amic de-al meu are o realatie ccu o fata care in prezent are varsta de 16 ani.Au fost impreuna cam un an,dupa care au avut o pauza si acum sunt din nou ... (vezi toată discuția)