avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre pensia alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre pensia alimentara

In cazul in care eu platesc pensie de intretinere unui minor dintr-o alta casatorie iar acum voi avea un al doilea cu copil cu a doua sotie si voi intra in paternitate primului copil eu mai sunt obligat sa ii platesc pensie de intretinere avind in vedere ca toate veniturile mele sunt indemnizatia de crestere a acestui copil.
Da veti plati in continuare, insa trebuie sa formulati o actiune de reducere pensie si sa faceti dovada cu certificatul de nastere al celui de-al doilea copil.Astfel, de la 25% cat platiti acum , pensia dvs, va fi redusa la 16.5%, pentru ca iata veti avea un al doilea copil in intretinere.
pana cand se plateste pensia alimentara unui copil/ va intreb fiindca fiica mea face 18 ani in februarie anul urmator ea fiind eleva in cls.a 11 ca daca am dat-o mai tarziu la scoala asta e.....ce trebuie sa fac pentru ca pensia de intretinere sa-i fie virata pana la terminarea studiilor conform codului familiei si legilor in vigoare?
multumesc
Platiti pensia de intretinere lunar ( orice modalitate de achitare a acestei sume de bani este un conforma cu legea).
Daca alegeti sa platiti mai mult, plata benevola e una valabila.Nu , va scuteste, insa , de la plata cuantumului lunar , prevazut in hotararea judecatoreasca.
(neplata pensiei de intretinere, in mod culpabil, timp de doua luni, putand angaja raspunderea penala a dumneavoastra,avand ca obiect savarsirea infractiunii de abandon de familie ).
Asadar, pana la implinirea varstei de 18 ani (cand majorul trebuie sa sesizeze instanta de judecata, facand dovada faptului ca studieaza ), achitati, lunar suma de bani cu titlu de intretinere si pastrati inscrisurile doveditoare.
Trebuie sa existe o prestatie lunara a debitorului obligatiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere-dupa implinirea varstei de 18 ani Catalina_1 Catalina_1 Va rog, sa-mi spuneti daca dupa implinirea varstei de 18 ani, copilul care este momentan elev va mai primi pensie de intretinere? Mentionez ca Instanta in ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere neplatita budiulmariabeatrice budiulmariabeatrice Buna seara ! Dupa divortul de acum 10 ani cei doi copii ai nostri ,acum minorul in varsta de 17 ani respectiv studentul de 20 ani , au ramas in custodia ... (vezi toată discuția)
Reclamatie pensie alimentara CristineO CristineO sotul meu are un copil din casatoria anterioara, care este major, si la care i-am platit o pensie alimentara stabilita prin hotarire judecatoreasca. De citeva ... (vezi toată discuția)