avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie?

O doamna nascuta in 10.07.1955 cu stagiul de cotizare complet poate iesi la pensie anticipata in acest an?
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 12:19, 30 Mai 2010
Nu cred deoarece, daca vor trece legile prouse prin asumarea raspunderii guvernului, exista si propunerea suspendarii pana la sfarsitul anului a pensionarilor anticipate.
1. ConformLegii 19/2000 poate iesi la pensie anticipata partiala la varsta de 55 de ani.
2. Dar se pare ca au fost suspendate, pana la sfarsitul anului, pensiile anticipate si cele anticipate partiale.
Buna ziua !
Inca nu au fost suspendate pensiile anticipate , exista doar un proiect de act normativ asupra caruia Guvernul urmeaza sa-si asume raspunderea in perioada imediat urmatoare si care va intra in vigoare odata cu publicarea in M.Of. ( pt ca nu se poate aplica retroactiv) in jurul datei de 15.06.2010 (pt. a se respecta procedurile legale ) . Asa ca ... grabiti-va sau ... sa se grabeasca sa depuna dosarul ...:D
Multumesc pentru raspunsuri! :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de intregire vechime in munca Tzucy1989 Tzucy1989 Sunt pensionata anticipat partial , la data de 08.04.2011 . Am varsta de 55 de ani si 10 luni , o vechime in munca de 33 ani si doresc sa-mi intregesc vechimea ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata asistenta_b asistenta_b Sunt nascuta in septembrie 1956, ani lucrati 32, am nascut 3 copii...cand am dreptul la pensie partial anticipata sau anticipata? Multumesc (vezi toată discuția)
Informatii pensie MIHALCEA  Enciu Vasile MIHALCEA Enciu Vasile Buna ziua .M-am pensionat in anul 2014 anticipat partial , Spre sfarsitul anului am beneficiat de o marie de 5%. In anul 2015 am m-ai beneficiat de o marire de ... (vezi toată discuția)