avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept de intregire vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept de intregire vechime in munca

Sunt pensionata anticipat partial , la data de 08.04.2011 . Am varsta de 55 de ani si 10 luni , o vechime in munca de 33 ani si doresc sa-mi intregesc vechimea in munca cu inca 2 ani (stagiul complet de cotizare) . Sunt mama a 4 copii in viata si am inteles ca pot iesi la pensie in anul 2014 . Care este forma legala de munca ? Ce posibilitati am , avand in vedere ca pensia stabilita momentan este in cuantum de DOAR 519 roni ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:04, 15 Mai 2011
Persoanele pensionate anticipat nu pot cumula pensia cu salariul ....
Tzucy1989 a scris:
Sunt pensionata anticipat partial , la data de 08.04.2011 . Am varsta de 55 de ani si 10 luni , o vechime in munca de 33 ani si doresc sa-mi intregesc vechimea in munca cu inca 2 ani (stagiul complet de cotizare).

De ce doriti asta?

Daca beneficiati de pensie anticipata partiala, inseamna ca ati realizat stagiul complet de cotizare corespunzator datei dvs. de nastere. Altfel n-ati fi putut beneficia de pensie anticipata partiala, realizarea stagiului complet de cotizare este una dintre conditii. Stagiul complet de cotizare nu este de 35 de ani pentru toate doamnele, acesta difera in functie de data nasterii.

Tzucy1989 a scris:
Care este forma legala de munca ? Ce posibilitati am , avand in vedere ca pensia stabilita momentan este in cuantum de DOAR 519 roni ?

Puteti sa solicitati suspendarea platii pensiei, in temeiul art. 114, alin. (4) din Legea nr. 263/2010, si sa va angajati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare rbtm rbtm Va scriu in numele mamei mele ... ea are 55 de ani si este in pensie de boala (fara drept de munca) de vreo cinci ani. La data intrarii in pensie de boala, ea ... (vezi toată discuția)
Stagiul complet de cotizare procesomanul procesomanul Poate fi adaugat stagiu aferent grupa de munca, pentru a intregi la 35 de ani stagiul complet de cotizare ? Va multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)
Data pensionare limita de varsta seneca399 seneca399 Sunt nascut in mai 1961,am 31 ani vechime in munca din care 9 ani in grupa a II-a.de munca Incepand cu 1 martie 2013 sunt pensionar invaliditate gr.III. La ce ... (vezi toată discuția)