avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

testamentul este pe numele matusii,dar noi ne-am inteles intre noi sa impartim ce trebuie sa facem?la notar daca spune matusa ca renunta la testament si impartim ce trebuie sa facem ? mai mergem la judecatorie sau se poate?ce inseamna mediatorul si ce face el?
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2010
tamara72, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 19:00, 30 Mai 2010
matusa da la notar o declaratie de renuntare la mostenire. apoi, solicitati notarului sa emita certificat de mostenitor.
va rog sa-mi spuneti ce face mediatorul si cine poate fi acesta?ce reprezinta
?
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2010
tamara72, utilizator
mediatorul poate interveni in litigii (incepute sau nu la instanta), pt. a realiza incheierea de catre parti a unei intelegeri cu privire la conflictul lor.
asadar, in loc ca oamenii sa mearga la instanta, merg la mediator. costa mai putin si se rezolva mult mai repede - daca partile se inteleg !!!
trebuie spus, insa, ca domeniile in care mediatorul are competenta sunt foarte limitate..
dar mediatorul poate fi avocat sau notar ce este el?sunt valabile actele facute de el ?
haideti sa ne lamurim.
matusa este beneficiara unui testament.
dvs, nepotii?
defunctul cine este? cand a decedat?
dati mai multe detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune testamentara mariaalbu mariaalbu Matusa a lasat un testament pe numele nepotului si fratelui ei.Unchiul,sotul ei a intocmit testamentul numai pe numele cumnatului(fratele sotiei),prin care ... (vezi toată discuția)
Succesiune buna ziua, matusa mea a lasat bunurile prin testament ... helene100 helene100 Succesiune Buna ziua, Matusa mea a lasat bunurile prin testament intocmit la notar , nepotilor/stranepotilor de frate/Sora si unei prietene. Matusa nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune florica72 florica72 Buna ziua! As dori sa stiu, daca ma poate cineva ajuta, care sunt demersurile pentru dezbaterea unei succesiuni. Matusa mea si sotul ei au decedat, nu aveau ... (vezi toată discuția)