avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Gasirea unui telefon si nereturnarea lui.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Gasirea unui telefon si nereturnarea lui.

Buna ziua. In vara anului 2009 am gasit pe jos un telefon mobil pe care l-am vandut. Acuma am aflat ca prsoana careia l-am vandut a fost contactata de politie si telefonul i-a fost luat. Problema este ca am inteles ca pot afla toate cartelele care au fost in telefon si astfel sa se ajunga probabil si la mine. Acuma intrebarea mea este ce imi poate face politia daca am gasit telefonul si nu l-am returnat.
Cel mai recent răspuns: bc76 , utilizator 11:08, 31 Mai 2010
Este vorba de infracţiunea prevăzută şi pedepsită de art. 216 C. pen. - însuşirea bunului găsit. Aveaţi obligaţia de a-l preda la poliţie sau proprietarului, dacă-l cunoşteaţi, în termen de 10 zile de la momentul descoperirii telefonului. Sancţiunea constă în pedeapsa cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau amendă.
Trebuie să fie vorba de un super telefon şi un super fost proprietar, dacă după un an se fac investigaţii atât de minuţioase ...B-)
Da, este curioasa situatia.Majoritatea telefoanelor nu se mai recupereaza...
Cat priveste sanctiunea este posibil sa primiti o amenda administrativa daca nu se va stabili ca a fost vorba de o alta infractiune.

avocat Claudiu Lascoschi
daca se ajunge la tine spui si u la randul tau ca l-ai cumparat din piata de la hoti si nu iti face nimeni nimic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insusirea bunului gasit Stanga Stanga Buna seara , am si eu niste intrebari la care nu gasesc raspunsuri . Am gasit un telefon si dupa cateva luni ma sunat un inspector de la politie in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Insusire bun mirela draghici mirela draghici am o fata de 15 si 6 luni si a gasit o cartela sim si a efectuat mai multe apeluri de pe aceasta cartela,proprietarul acestei cartele a facut sesizare la ... (vezi toată discuția)
Obiect gasit ,nerestituit in timp de 10 zile sanda12 sanda12 care sunt cele mai simple sanctiuni si care sunt cele mai grave ,e vorba de un telefon valoare 500-700 ron. acum vreau sa il predau care sunt pasii cei mai ... (vezi toată discuția)