avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... DIZOLVARE(lichidare) ong
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

DIZOLVARE(lichidare) ong

DACA ASOCIATIA NU A AVUT PATRIMONIU (BUNIRI MATERIALE ) DE NICIUN FEL , TREBUIE SA MAI ANGAJEZ LICHIDATOR PRIN HOTARAREA ADUNARII GENERALE ? ASOCIATIA NU A AVUT NICI ACTIVITATE DE 9 ANI! BILANTURILE SUNT PE 0? ESTE SUFICIENT CA MEMBRII SA DECLARE IN HOTARAREA ADUNARII GENERALE DE DIZOLVARE CA NU AU NIMIC DE IMPARTIT ?
M#-oULTUMESC#-o
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 19:29, 4 Iunie 2010
in cazul asociatiilor, daca nu aveti patrimoniu(nimic de impartit) si totul este pe 0, cereti radierea din registrul de evidenta a asoc. si fundatiilor in care v-ati inscris la infiintare
OG 26/2000 cu modificarile ulterioare prevede dizolvare lichidare radiere chiar daca asociatia nu mai are nimic in patrimoniu

Art. 61. - (1) În cazurile de dizolvare prevăzute de art. 55, 56, 58 şi 59, lichidatorii vor fi numiţi prin însăşi hotărârea judecătorească.
(2) În cazul dizolvării prevăzute de art. 57, lichidatorii vor fi numiţi de către adunarea generală, sub sancţiunea lipsirii de efecte juridice a hotărârii de dizolvare.
(3) În toate cazurile, mandatul consiliului director încetează o dată cu numirea lichidatorilor.
Art. 71. - (1) Asociaţia sau fundaţia încetează a fiinţa la data radierii din Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor.
(2) Radierea se face în baza actului constatator eliberat lichidatorilor, în condiţiile prevăzute la art. 69, prin care se atestă descărcarea acestora de obligaţiile asumate.

Da, asociatia se lichideaza in baza art. 57 , dar nu stiu ce fel de lichidatori trebuiesc angajati: 1. lichidatori judiciari sau lichidatori -firme sau persoane atestate care se ocupa cu asa ceva(infiintari, desfiintari firme, asociatii etc)???
Multumesc mult
Va citez tot din OG 26/2000
"Art. 61 (4) Lichidatorii vor putea fi persoane fizice sau persoane juridice, autorizate în condiţiile legii.
__________
Alineatul (4) a fost modificat prin art. I pct. 45 din Legea nr. 246/2005. "

prevederile legale care reglementeaza profesia sunt cuprinse in OU 86/2006 privind organizarea activitatii practicienilor in insolventa





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare asociatie madi1206 madi1206 Buna ziua! Am o asociatie non profit pe care doresc sa o radiez. In baza art 57 din OG 26/2000 se dizolva prin hotararea adunarii generale. AG trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Lichidator pentru dizolvarea la judecatorie a unui car ifn. Pusa23 Pusa23 Am infiintat un CAR IFN conform legii 26/2000 Am depus la judecatorie nu in termen legal de 15 zile hotararea Adunarii generale de dizolvare Activitatea era pe ... (vezi toată discuția)
Desfiintare ong Alexx15 Alexx15 Buna ziua! Sunt membru fondator al unei Asociatii non-profit si doresc sa o inchid, atat eu cat si ceilalti 2 membri. Va rog sa imi spuneti daca, pe langa ... (vezi toată discuția)