avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Dizolvare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Dizolvare asociatie

Buna ziua!
Am o asociatie non profit pe care doresc sa o radiez.
In baza art 57 din OG 26/2000 se dizolva prin hotararea adunarii generale. AG trebuie sa numeasca un lichidator care sa intocmeasca actele pentru lichidarea asociatie.
Intrebarea este: acest lichidator treb sa fie un avocat, un jurist, un contabil, o pers fizica aut de AG- spre exemplu Presedintele asociatie?
Va multumesc
madi
Cel mai recent răspuns: madi1206 , utilizator 14:35, 6 Aprilie 2009
In conformitate cu dispozitiile Art. 61. din OUG. nr.26/2000, privind asociatiile si fundatiile :
(1) In cazurile de dizolvare prevazute de art. 55, 56, 58 si 59, lichidatorii vor fi numiti prin insasi hotararea judecatoreasca.
(2) In cazul dizolvarii prevazute de art. 57, lichidatorii vor fi numiti de catre adunarea generala, sub sanctiunea lipsirii de efecte juridice a hotararii de dizolvare.
(3) In toate cazurile, mandatul consiliului director inceteaza o data cu numirea lichidatorilor.
(4) Lichidatorii vor putea fi persoane fizice sau persoane juridice, autorizate in conditiile legii. .

Deci, cu alte cuvinte, calitate de lichidator este a celuia care este inscris pe tabloul lichidatorilor de la Tribunale.

Adresati-va unui jurist ca sa va consilieze si sa va asiste in lucrarea ce o veti face!
Succes!
Va multumesc mult pt rasp!
madi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea si inchiderea unei asociatii Nella57 Nella57 Pentru dizolvarea si inchiderea unei asociatii culturale conf.art. 57 din O 26 Asociaţia se poate dizolvă şi prin hotărârea adunării generale. În ... (vezi toată discuția)
Dizolvare(lichidare) ong vintila catalina vintila catalina DACA ASOCIATIA NU A AVUT PATRIMONIU (BUNIRI MATERIALE ) DE NICIUN FEL , TREBUIE SA MAI ANGAJEZ LICHIDATOR PRIN HOTARAREA ADUNARII GENERALE ? ASOCIATIA NU A ... (vezi toată discuția)
Desfiintare ong Alexx15 Alexx15 Buna ziua! Sunt membru fondator al unei Asociatii non-profit si doresc sa o inchid, atat eu cat si ceilalti 2 membri. Va rog sa imi spuneti daca, pe langa ... (vezi toată discuția)