avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de curtaj si contract de mediere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de curtaj si contract de mediere

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi.Situatia este urmatoarea: in Germania infiintez firma de plasare forta de munca din Romania, am deja niste contracte ferme de la angajatori nemti, iar in Ro imi trebuie o firma care sa-mi gaseasca aceasta forta de munca. Pentru firma din Ro, activitatea s-ar incadra la codul caen 781(7810,7820,7830-activitati ale agentilor de plasare a fortei de munca), treb infiintata cf legii 31, deci trebuie infiintat SRL.Eu vreau de fapt sa infiintez Intreprindere Individuala cu cod caen 82(821,8211,8219-activitati de secretariat, servicii suport si alte activitati de servicii prestate in principal intreprinderilor), prin aceasta firma din Ro incheie contrat de curtaj cu firma din Germ pentru gasirea clientelei.Intrebarea mea e daca firma din Ro poate sa incheie cu cetatenii romani care vor sa lucreze in strainatate contractul de mediere prevazut de Legea 156/2000, contract care este specific agentilor de ocupare a fortei de munca, infiintati cf Lg 31, din moment de firma din Ro e intreprindere individuala? Daca nu se paote contract de mediere, care ar fi parerile dumneavoastra, ce mi ati recomanda? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen liliana Fodor , Consilier juridic 20:06, 2 Iunie 2010
De ce nu va deschideti o filiala a firmei germane in Romania?

"Art. 5
Pe teritoriul Romaniei pot desfasura, in conditiile prezentei legi, activitati de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate societatile comerciale constituite in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv filialele societatilor comerciale straine, infiintate in Romania potrivit art. 42 si 44 din Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care au ca activitate principala "Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca" cod CAEN - 7810, denumite in continuare agenti de ocupare a fortei de munca."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediere muncitori pentru firme din strainatate Tuty1983 Tuty1983 Am o societate comerciala careia vreau sa-i schimb domeniul de activitate ( vreau sa gasesc muncitori pentru firme din strainatate ) si nu stiu ce ce ... (vezi toată discuția)
Recrutare si plasare a fortei de munca in straintate Florin_U_Jan Florin_U_Jan Pornim de la faptul ca exista o firma deschisa in UK care se ocupa de plasarea fortei de munca din Romania ( si alte state ) acolo . In cazul activitatii in ... (vezi toată discuția)
Deschidere agentie de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate Vale22 Vale22 Buna ziua, As dori sa apelez la bunatatea si sacrificiul a 3 minute din timpul dvs. ptr a va intreba: Pot deschide un SRL cu cod caen specific agentiei ... (vezi toată discuția)