avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor inchis.Vanzare fara acordul sau
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor inchis.Vanzare fara acordul sau

Mostenitori dupa tata sunt mama si 5 copii. La dezbaterea succesiunii, casa si teren, 4 copii renunta in favoarea celui de-al cincilea. Moare un copil, moare mama. Nu se face succesiunea. Al cincilea copil, beneficiarul renuntarilor, este dus la inchisoare. Unul din cei 3 vinde casa si terenul, fara stirea celui inchis, cu act de mana, actul fiind semnat si de ceilalti doi frati care au dat si declaratii de renuntare la mostenire, la notar. Mi se pare ca aceste declaratii nu sunt valabile daca nu e inceputa dezbaterea succesiunii. Cel din inchisoare nu e de acord cu vanzarea. Ce va face el cand va fi eliberat?
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 17:30, 5 Mai 2007
inscrisul de holograf nu e act autentic si nici nu tine locul acestuia.
El poate fi luat in considerare doar ca zdelca, atunci cand este cazul, si numai in fata insatantei :O
actul de instrainare de mana referitor la un imobil teoretic nu produce nici un efect,el insusi nefiind susceptibil de transmiterea dreptului de proprietate.Eventual poate fi luat in considerare ca si un antecontract de vanzare cumparare in fata instantei.act care nu va produce niciun efect afara de cazul in care in urma partajului succesoral,imobilul va cadea in lotul promitentilor vanzatori.
ce poate face cel inchis? Poate cere deschiderea succesiunii si cu declarariile de renuntare el este singurl mostenitor, astfel incat chitanta aia de mana ramane fara efect intrucat a fost data de persoane fara nici un drept de proprietate asupra bunului.
Multumesc tare mult pentru promptitudinea si elegantza raspunsurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare act scris de mana alexmar alexmar as dori sa stiu daca se considera ca autentic un act scris de mana, si semnat de martori, prin care un cetatean vinde unei alte persoane o parcela de teren. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
De ce art 700 c civ ? molul molul tata +mama -7 copii din singura casatorie Bunuri comune casa -teren fara vreun act de proprietate sau autorizatie de constrc in 1984 tata moare fara sa i se ... (vezi toată discuția)