avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum pot vinde asigurari LEGAL intr-un magazin de piese ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum pot vinde asigurari LEGAL intr-un magazin de piese auto?

Buna seara sau… mai degraba buna dimineata! :)

Am un magazin de piese auto si as vrea sa inchei si asigurari in spatiul inchiriat in care imi desfasor activitatea.
Daca as incheia un contract de mandat de asistent in brokeraj PERSOANA FIZICA (NU PFA) cu un broker de asigurari, ce posibilitate as avea de a incheia LEGAL asigurari in spatiul in care isi desfasoara activitatea firma mea si de a face publicitate (afise, banner) fara sa am probleme la vreun control?
Ar trebui sa inchei vreun contract cu firma sau cu proprietarul sediului pt. a putea vinde si asigurari acolo, in spatiul respectiv? Ce fel de contract? Eventual un contract de comodat?
As vrea sa adaug, pentru ca lucrurile sa fie clare, ca un asistent in brokeraj al unui broker este echivalentul unui agent de asigurare al unui asigurator.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 12:34, 1 Iunie 2010
faceti un contract de prestari servicii cu o societate de asigurari.
Mergeti la o societate de brokeraj si depuneti actele pt asistent broker, adica: un CV, copie dupa ultimul act de studii ( trebuie sa aveti minim liceul ), si cazierul dv. Apoi veti putea lucra nestingherit.
In ambele variante de autorizare(agent sau asistent) va trebuie si un contract de comodat pt.spatiu(distinct fata de firma), in special daca veti vinde si RCA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Devenire broker asigurari ContSters184692 ContSters184692 Ce trebuie sa fac sa devin broker in asigurari? Trebuie sa fac contracte cu toate societatile de asigurari? (vezi toată discuția)
Polite paid in franciza nitmar nitmar Am o agentie imobiliara si ma intereseaza incheierea unui contract de colaborare cu o societate de brokeraj pt asigurari PAID de locuinte pentru clientii ... (vezi toată discuția)
Agent asigurari/colaborator mariananitu mariananitu Buna ziua, Am fost de curand la un targ de job-uri unde am depus CV-ul si la o societate de asigurari. Ulterior am fost contactata de ei, spunandu-mi ca imi ... (vezi toată discuția)