avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt angajata intr-un singur loc, dar nu am functia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt angajata intr-un singur loc, dar nu am functia de baza trecuta in cartea de munca, este legal? se poate modifica acest lucru?

Sunt angajata la o firma, care mi-a facut cartea de munca, insa contabila nu mi-a trecut functia de baza. Nu mai sunt angajata in alta parte, si mi s-a parut logic ca sa am treacuta functia de baza la ei, din moment ce ei sunt cei care mi-au facut cartea de munca. Contabila mi-a zis ca trebuia sa fac o cerere, dar eu de unde sa stiu daca nu mi-a zis. Dar asta doar pentru mine, deoarece o colega care nici ea nu mai lucrase in alta parte, are functia de baza trecuta la ei ( si nu a facut nicio cerere). Intrebarea mea este, dacapoti fii angajat dar sa nu ai functia trecuta, si daca se mai poate face ceva? sa-mi da banii din urma, sau sa-mi modifice acum - mentionez ca la sfarsitul lunii mi se termina contractul de munca.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 11:32, 1 Iunie 2010
Nu este foarta clara situatia expusa.

Functia de baza este cea care , in sit. ca aveti mai multe contracte, va determina angajatorul la care va va gestionata cartea de munca.
Daca aveti un singur contract, implicit acolo este functia de baza.
Nu se inregistreaza o atare situatie separat in cartea de munca.
In cartea de munca se inregistreaza datele privind contractul de munca: incepere activitate, modificari la contractul de munca si incetarea contractului de munca.

Poate altceva ati dorit sa spuneti?
Cred ca este vorba de deducerea personala de baza, care se acorda la locul de munca unde este functia de baza.
Probabil ca ati observat pe fluturasul de salariu ca aceasta deducere nu v-a fost acordata?
Intradevar, doar la functia de baza se acorda deducere de impozit, iar pt aplicarea deducerii trebuie sa completati o cerere la angajatorul dvs la care se anexeaza diferite acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere impozit pt copil AndreeaIB AndreeaIB Buna ziua Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza deducerea de impozit pentru copil, cine poate sa ia (unul sau ambii parinti) si care salariu este mai ... (vezi toată discuția)
Deducere personala beta88 beta88 Buna ziua!Eu lucrez la 2 firme cu cate 4 ore la fiecare la o firma de aprox 5 ani,iar la cealalta de aprox 3 ani,nu pot beneficia de deducere personale?pentru ... (vezi toată discuția)
Angajare cu studii superioare + carnet munca ContSters60781 ContSters60781 As avea cateva intrabri: 1. Functia de contabil presupune studii superioare ? Stiu ca cea de contabil sef, presupune. 2. Care este salariul minim pe care ... (vezi toată discuția)