avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deducere personala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deducere personala

Buna ziua!Eu lucrez la 2 firme cu cate 4 ore la fiecare la o firma de aprox 5 ani,iar la cealalta de aprox 3 ani,nu pot beneficia de deducere personale?pentru ca pe fluturasul de salariu nu scrie nimic despre asa ceva...salariu brut la fiecare este de 450 lei....la 450 lei cum se face caclculul daca as avea deducere..adica cat somaj,cas,etc cum se calculeaza?
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
beta88, utilizator
Cel mai recent răspuns: beta88 , utilizator 13:46, 14 Noiembrie 2014
Deducerea personala se acorda numai la angajatorul la care aveti functia de baza.

Ati facut o astfel de declaratie la un angajator?

art.56 C.fisc:
(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.
....

art.7 C.fisc
..
3. activitate dependentă la funcţia de bază - orice activitate desfăşurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcţie de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfăşoară pentru mai mulţi angajatori, angajatul este obligat să declare fiecăruia locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază ;
...
nu imi aduc aminte angajatorul mia dat sa semnez ceva acte in acest sens....dar la 450 lei brut plus bonuri de masa 11(9,35 lei fiecare) cat ar trebui sa am net...cum se calculeaza?adica cas,cass,somaj,deducere impozit cum se face calculul pana se ajunge la salariul net!am facut aici calculul este bine [ link extern ] !!!!
RECTIFIC,AM CAUTAT MAI ADANC,PE UNELE FLUTURASE SCRIE CA AM DEDUCERE 250 LEI PE UNELE NU DE CE???
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
beta88, utilizator
Uitati aici calculul pentru un salariu de 450 lei si 11 bonuri de masa (103 lei) :
- functie de baza - salariu net este de 340 lei
[ link extern ]

- loc de munca fara a fi functie de baza - salariul net este de 300 lei
[ link extern ]
Multumesc frumos!:) dar deducerile poate sa varieze deodata ce ai semnat pentru 250 deducere?adica o luna este 190,alta 210,alta 250 le,iar altele 0 deduceri?
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
beta88, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul venit lunar bambi.2010 bambi.2010 va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza un bonus lunar acordat de angajator si de asemenea deducerea personala, intrucat am 2 copii in intretinere, si in ce mod ... (vezi toată discuția)
Calculare salarii spooker spooker Am si eu o intrebare referitoare la calcularea salariului si a contributiilor platite de angajator pentru un angajat: La totalul costurilor care le ... (vezi toată discuția)
Calcul deducere personala FlorentinaGheorghe FlorentinaGheorghe Buna ziua! Am o nelamurire si VA ROG din suflet nu imi dati legea ca o stiu si eu. Problema mea este urmatoarea : Am un salariu de 909 brut si bineinteles ... (vezi toată discuția)