avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces-Verbal anulat in instanta. Primesc somatii de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces-Verbal anulat in instanta. Primesc somatii de la fisc.

In vara anului 2008 sotul meu a fost oprit in trafic si testat cu aparatul epilotest.Rezultatul a fost pozitiv ( folosise un spray de gura cu cateva minute inainte).A solicitat prelevarea de probe biologice.Rezultatul a fost negativ.Am solicitat in instanta anularea pv si a amenzii primite.Instanta a admis cererea formulata.De la finante primim in continuare instiintari cu privire la existenta acelui pv si a amenzii respective.Sentinta a fost data de judecatorie.Tb sa o investesc "definitiva si irevocabila"? Multumesc
Cel mai recent răspuns: allyna , utilizator 10:30, 2 Iunie 2010
Faceti hotararea definitiva si irevocabila , dupa care trimiteti o adresa celor de la Fisc, insotita de o copie a acelei hotarari.
Ar trebui ca pe langa anularea procesului verbal de contraventie, instanta sa fi dispus si exonerarea petentului de la plata amenzii.
De regula, instantele de judecata cand anuleaza procesul verbal, "nu uita" sa faca mentiune si despre plata amenzii, prin aplicarea principiului quod nullum est, nullum producit effectum.
Daca in sentinta pe care dvs o aveti se specifica si acest lucru, trebuie sa o comunicati si fiscului prin intermediul unei adrese.
Av Mihai Vaduva.
Legalizati cu mentiunea deifinitiva si irevocabila hotararea instantei.
Mergeti cu o cerere pe care o adresati judecatorului de serviciu,prin care solicitati legalizarea sent.civile nr.-----------din----------in dosarul nr............,insotita de timbrajul aferent(taxa de timbru 2 lei,timbru judiciar 0,15 lei).
Cu hotararea legalizata ,atasata la o cerere ,prin care solicitati neexecutarea amenzii,astfel cu rezulta din sentinta atasata,mergeti la sectia financiara la care sunteti arondat si o depuneti cu numar de inregistrare.
Puteti sa faceti aceasta si prin posta cu confirmare de primire,dar este mai bine sa mergeti personal.
Cel putin in Bucuresti ajunge sa trimiteti chiar si pe fax copia hotararii, cu mentiunea definitiv si irevocabil.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de cerere vicar vicar Buna ziua, am cautat pe portalul instantelor un model de cerere pentru eliberare copie hotarire de divort cu mentiunea definitiva si irevocabila si nu am ... (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila goldfish goldfish cum procedez ca sa obtin pentru o hotarare, sa fie scris pe ea, mentiunea [b]definitiv si irevocabil?[/b] mentionez ca de 1 an nu s-a facut nici apel, nici ... (vezi toată discuția)
Pasaport minori balauvalentina balauvalentina Buna ziua , am si eu o intrebare daca eu am custodia copiilor si vreau sa le iau in Germania am nevoie de semnatura tatalui copiilor in momentu cand vreau sa ... (vezi toată discuția)