avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa CIC

buna seara!
sunt suplinitoare calificata,deci am avut cim pe oewrioada determinata,pina in 31 aug 2008,eu raminind acasa din ian 2008,apoi in cic 2 ani.
acuma in februarie cind am fost sa solicit somaj,mi au spus ca nu am cum sa bebeficiez de somaj,ca cica inainte de somaj trebuia sa lucrez minim 12 luni,eu nu am avut cum ca am fost in cic.,inainte de cic am lucrat in inv.12 ani neintrrupti
intrebarea mea este: beneficiez sau nu de somaj
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:27, 6 Iunie 2010
imi spuneau ca eu nu am lucrat 12 luni inainte de somaj,deoarece fusesesm in cic,dar cica trebuia sa ma intorc la munca si apoi ei sa faca suspendarae si era ok.
1. Asta este alta problema.
2. Dupa ce ati terminat CCC trebuia sa vi inchida carnetul de munca: sa vi se faca o decizie de incetare a suspendarii contractului individual de munca si apoi decizia de incetare a acestuia.
3. Deci motivul u este ca nu aveti lucrate 12 luni inainte de somaj. Inainte de somaj ati fost in CCC si inainte de acesta ati lucrat 12 luni, deci primiti somaj.
4. Mergeti la AJOFM cu textul de lege pe care vi l-am dat. daca sunteti refuzata cereti refuzul in scris si spunetini-l si noua.
5. S-ar putea ca dvs. sa nu ne fi spus tot si de aceea sa nu se potriveasca raspunsul nostru cu cel al AJOFM.
buna ziua!deci eu sunt SUPLINITOR CALIFICAT,asta inseamna ca in fiecare an mi-i se innoieste cim,si dupa cum vedeti si din cartea de munca el expira in aug 2008,eu fiind deja in cic din februarie,si in vara nu m-am mai dus la concurs deci eu dupa cic nu aveam post unde sa ma intorc,si la centrul nostru bugetar mi au incheiat cartea de munca,care nici macar nu stiu daca e incheiata corect.in aceste conditii,au ei dreptate?
va multumesc!
1. Eu nu mai inteleg nimic din ce spuneti!
2. Ca sa-mi dau seama despre ce este vorba, va rog sa precizati urmatoarele: din carnetul de munca copiati exact ce scrie acolo din 2007 si pana in prezent (nu ma intereseaza functia si salariul ci data inceperii activitatii si data incetarii, de fiecare data, si ce fel de contract individual de munca a fost, pe perioada determinata sau nedeterminata).
3. Dupa CCC pana la 2 ani nu era nevoie sa va intoarceti undeva ci, pentru a beneficia de indemnizatie de somaj, trebuia sa aveti lucrate, inainte de CCC, 12 luni.
4. V-am recomandat sa cereti raspunsul in scris de la AJOFM pentru a vedea textul de lege invocat pentru refuzul dat cererii dvs.
Ultima modificare: Duminică, 6 Iunie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic p.roibanescu p.roibanescu buna ziua! as vrea sa ma interesez in numele cumnatei mele care din aprilie a iesit din cic, dar nu a putut sa isi puna dosarul de somaj pt ca i s-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc ade2007 ade2007 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. In luna iulie 2010 am nascut, in 31 august 2010 mi-a incetat contractul de munca, am beneficiat ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc corinaradu corinaradu Buna ziua, Am lucrat in invatamant timp de 5 ani ca profesor suplinitor, deci am avut CM pe perioada determinata. Pe 12 aug 2011 am nascut, iat pe 31 aug ... (vezi toată discuția)