avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obligatii de plata accesorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obligatii de plata accesorii

Firma a platit TVA catre Bugetul Statului conform legi in 2007 o suma, dar in sa utilizat din greseala contul de trezorerie al "sumelor incasate pt BS in contul unic in curs de distribuire". Dupa doi ani de la aceasta plata, firma primeste o Notificare din partea Administratiei Finantelor Publice prin care se comunica ca susnumita are de plata o suma in valoare de aproape a TVAlui achitat in 2007 dar care se defineste acum accesorii. In urma confrutarilor dintre fise si acte se constata eroarea din 2007, insa firma este obligata la plata acestor accesorii pe motiv de neplata a datoriilor in termen. In plus in acest an firma primeste un Titlu Executoriu in legatura cu aceasta suma. Care solutia la aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 08:39, 3 Iunie 2010
Cerere catre ANAF pt transferarea sumei din ct BS in cont TVA si anularea accesoriilor aferente - practic la mine a functionat
conform OG 92 cod de procedura fiscala accesoriile nu se mai calculeaza de la data depunerii cererii !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont eronat buget Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! Am nevoie de un sfat in aceasta problema. Am doua firme (A si B) si ambele au conturi in trezorerie. In octombrie 2008 am facut un OP pt Bugetul ... (vezi toată discuția)
Virat eronat la bugetul de stat vlasceanu raluca vlasceanu raluca am virat eronat tva de plata la o societate cum imi pot recupera banii? mentionez ca societatea caruia am virat nu factureaza decat o data pe an, iar anul ... (vezi toată discuția)
Anulare accesorii anaf lilianaslabu lilianaslabu Buna ziua! Reprezint o societate comerciala si as dori sa ma ajutati sa gasesc o solutie de anulare a acesoriilor calculate de anaf pentru o declaratie depusa ... (vezi toată discuția)