Buna ziua! Acum cateva zile una mi-a tras teapa si m-a convins sa ma inscriu la o firma de publicitate ca si actor, model, figurant chestii de astea si pentru lucru acesta nu am incheiat nici un contract, am platit doar o taxa de inscriere (cred) de 50 de roni! Acum imi dau seama ca am dat banii aiurea, nu vreau sa lucrez in domeniul asta si ma gandeam sa le cer cei 50 de roni inapoi. :D
Eu nu am beneficiat de nici o prestatie din partea lor, nu am primit nici un bun si nici nu am muncit deci in conditiile acestea deci cred ca este corect sa beneficiez de banii inapoi nu?
Poate exista si cazul perfect justificabil in care cei 50 lei reprezinta o taxa de inscriere in baza de date a firmei respective. Nu mi s-ar parea nimic in neregula ca niste oameni (sau o firma) sa necesite o plata pentru ca sa te aiba si pe tine in vedere.
La fel cum se poate achita o taxa de acces la un club pentru simplul fapt ca ti se pemite sa treci de usa, la fel cum se achita o taxa de deschidere cont bancar si exemplele pot contiuna.